Négyen megsérültek, amikor két autó frontálisan összeütközött Budapesten, a Slachta Margit rakparton, a Margit hídnál pénteken este – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Két ember beszorult

Ismertetése szerint a baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja, a helyszínre mentők is érkeztek. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az egyik járműbe beszorult két ember, őket a tűzoltók szabadították ki. Az érintett útszakaszt – a mentés idejére – teljes szélességében lezárták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

Helyszíni felvétel:

Ez történt pontosan

A BudapestKörnyéke.hu információi szerint A Citroën ment lefelé, az Üstökös utcai lehajtón és haladt volna a Mozaik utca felé. Két autó már előtte áthajtott abba az irányba zöld jelzésen, erre szemből Óbuda felől a piroson áthajtó Audi kombi hatalmas erővel frontálisan beléjük rohant. Méterekkel eltolta a Picassot az ütközés helyétől. Szerencse, hogy a Margit híd felől érkező sávba nem sodródott le, mert akkor lett volna még egy frontális, hanem az elválasztó betonszegélyen megállt.

Kipattantak a kocsiból

Az Audit vezető fiatal férfi és fiatal lány utasa kipattantak a járműből közvetlenül az ütközés után, de őket is kórházba kellett szállítani. A sofőr nem használta a biztonsági övét. A Citroën jobb első utasát csak a hátsó ülésen keresztül, a biztonsági öv elvágásával tudták kiszabadítani. Ezért kellett a jobb hátsó ajtót levágni. A Citroënben egyébként kerti eszközöket szállítottak.

Lábbilincs

A Citroenben két idős hölgy elöl, az Audi sofőrje meg házi őrizetben volt, lábbilincs volt rajta.

Fotó a helyszínről:

Fotó: G.K.

Helyszíni felvétel:

Fotó: G.K.

Baleset a 10. kerületben

Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt két gépkocsi ütközött össze a 10. kerületben, a Gyömrői út és az Örmény utca sarkán, az eset még csütörtökön történt. Ahogyan azt portálunk is megírta a baleset során egy Hyundai fékezés nélkül hajtott bele az előtte haladó Peugeot 207-esbe. A vétlen sofőrt – bár nem sérült meg súlyosan – kórházba szállították, később kiderült, hogy az autót a Barátok közt egykori sztárja, Nagy Alexandra vezette. A részletekről ebben a cikkünben írtunk.

Rengeteg a baleset

Az elmúlt napokban rengeteg baleset történt az ország útjain. Amint azt portálunk is megírta szerdán nem sokkal 23 óra előtt a 13. kerületben történt tragédia, amikor egy motoros az elsődleges vizsgálatok alapján az Újpesti rakparton ráhajtott a gyalogosátkelőhely előtti forgalomlassító küszöbre és elveszítette az irányítást a motor felett. 

Sokáig küzdöttek az életéért

A motoros először az útpadkának, majd egymást követő öt gyalogosvédő oszlopnak ütközött. A mentők sokáig küzdöttek a sofőr életéért, azonban már nem tudták megmenteni; a 36 éves férfi a helyszínen életét vesztette. A motoros mögött utazott egy 42 éves nő is, ő megsérült az esés során, mentők vitték kórházba.

Csepelen is tragédia történt

Ezt követően a 21. kerületben, csütörtökön reggel 8 óra előtt a Csepeli úton, a Lámpás utcánál eddig tisztázatlan körülmények között egy autóbusz elütött egy kerékpárost, aki az elsődleges információk alapján az útkereszteződésben ütközött össze az busszal, majd biciklijével együtt a jármű alá került, erről itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk. A 21 éves fiatal férfi a helyszínen elhunyt.

Halálos baleset az M1-esen

Szintén csütörtökön, alig másfél órával később a csepeli tragédiát követeőn, fél 10-kor az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán ütközött össze két kamion. Itt a helyszíni információk szerint az egyik teherautó forgalmi okból lassított, mire a mögötte haladó kamion belecsapódott a vontatmányba.

Megszólalt a rendőrség

A számtalan balesetet követően a rendőrség is megszólalt, figyelemfelhívó posztjukban azt írták: “Kérünk benneteket, hogy türelmesen vezessetek, főleg, hogy a hőségben a reakcióidőnk megnőhet, és ilyenkor jellemzően figyelmetlenebbek, sőt feszültebbek is vagyunk. Tartsatok pihenőt, ha elfáradtatok, hogy pihenten folytathassátok az utatokat, mert a tragédiához egy pillanatnyi figyelmetlenség is elegendő. Vigyázzatok magatokra és egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak!” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Baleset a Margit hídnál – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán