A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze vádat emelt egy 19 éves Nógrád megyei nő ellen, aki téli útviszonyok mellett veszélyesen közlekedett és az általa okozott balesetben utasai megsérültek.

Csúszós volt az út

A vádirat szerint a sofőr négy utasával 2022. január 20-án az esti órákban autózott a 21-es főúton Hatvan irányából Salgótarján felé. A fagypont alatti hőmérséklet miatt az útburkolat csúszós állapotú volt, a vádlott az útszakaszon a számára megengedett legnagyobb sebességet is túllépve, legalább 115-125 km/h sebességgel előzött meg több járművet a belső sávban haladva.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megcsúszott az autó

A megelőzött járművek mellett elhajtva a nő hirtelen és túlzott mértékben kormányozta vissza a külső forgalmi sávba autóját, ezért a gumiabroncsok a jeges aszfaltburkolaton megcsúsztak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Átsodródott a szembe sávba

Az autó sodródva lehaladt a menetiránya szerint jobb oldali útpadkára, majd a vízelvezető árokban a jármű első része felakadt és a levegőben megpördült. Ezt követően még két alkalommal a talajnak csapódott és ismételten pörögni kezdett, végül kerekeire zuhanva a vízelvezető árokban került nyugalmi helyzetbe.

Kizuhantak a kocsiból

A történtek hatására a hátsó üléseken utazó három lány kizuhant az autóból. Egyikük többek között agyrázkódást, borda- és csigolyatörést, másikuk többszörös gerinccsigolyatörést, valamint a harmadik utas súlyos csonttörései mellett léprepedést is szenvedett. Emellett a vádlott is súlyos sérüléseket szenvedett, negyedik társuk könnyebben sérült.

Maradandó fogyatékosság

A balesetet a vádlott jelentős sebességtúllépése okozta, ezért az ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot ellene a Salgótarjáni Járásbíróságon.

Felfüggesztett szabadságvesztés

Ebben felfüggesztett szabadságvesztést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott a büntetlen nővel szemben, továbbá indítványt tett az 528.354 forint bűnügyi költség megfizettetésére is.

Nem voltak bekötve

Az utasok nem rögzítették magukat a biztonsági övvel, ezért szenvedtek ilyen súlyos sérüléseket, ráadásul az övek becsatolásának elmaradása miatt a rendőrség közigazgatási bírság iránti eljárást is kezdeményezett velük szemben, írja közleményében az ügyészség.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Nem érzi magát felelősnek az egykori felnőttfilmes sztár a két ember halálát okozó baleset miatt, Henger Éva Dombóvárnak karambolózott

Kiemelt kép: ügyészség