Másfél év, három és fél év próbaidőre felfüggesztett, börtönbüntetést szabott ki a Szekszárdi Járásbíróság egy férfira, aki egy gyermekotthon dolgozójaként rendszeresen vert rábízott fiatal fiúkat. A férfi beismerte tettét, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, és tízrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek a Szekszárdi Bíróság.

Gyermekfelügyelőként dolgozott

A vádlott tettei elkövetésekor gyermekfelügyelőként dolgozott egy gyermekvédelmi szakellátást biztosító, pszichoaktív szereket fogyasztó, esetenként súlyos magatartászavarral küzdő és jellemzően sajátos nevelési igényű, 12-18 éves korú fiúk számára működő Tolna megyei gyermekotthonban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megalázta, bántalmazta a kiskorúakat

A vádlott a felügyelete alatt álló kiskorúakat 2018 és 2019 között rendszeresen megalázta, velük szemben erőszakos volt, bántalmazta őket. A fiúknál több esetben „beavatási szertartást” végzett, annak során ökölbe szorított kezével a sértetteket mellkason ütötte, majd nagyobb erővel a vádlijukba is belerúgott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megütötte a gyerekeket

Több alkalommal előfordult olyan eset is, hogy a férfi a fiatalokat ököllel állon ütötte, feszített tenyerének élével a sértettek nyakára ütött.

Megbánta tettét

A járásbíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, az időmúlást, figyelemmel arra, hogy a cselekmények elkövetése óta több mint két év telt el. A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését és az előkészítő ülésen megbánó magatartást tanúsított.

Enyhítő körülmények

A bíróság figyelembe vette azt is, hogy a terhelt két kiskorú gyermekről gondoskodik és rendezett körülmények között él. A járásbíróság ugyanakkor kiemelte, hogy a férfi a cselekményét rendszeresen ismétlődően követte el.

Kizsákmányolta a gyerekeket

A Kékvillogó.hu írt arról augusztusban, hogy mélyszegénységben élő gyermekeket zsákmányolt ki két építési vállalkozó. Napi 12 órát dolgoztatták őket, és közben rettenetes körülmények közt éltek a fiatalok

Építőipari munkák

A Pest megyei rendőrök egy ócsai házból állították elő azt a két férfit, akik tinédzserek dolgoztatásával biztosítottak maguknak nagyobb nyereséget. Nehéz sorsukat kihasználva napi 10-12 órában, alacsony bérért végeztettek velük elsősorban építőipari munkát. A rendőrségi akcióról készült videót cikkünk végén tudod megnézni.

Csábító ajánlat

2022 júliusában, egy 15 éves tiszavasvári fiú megszökött ócsai ideiglenes szállásáról, majd szüleinek elmesélte az ott megélt bántalmazást és a rossz életkörülményeket. Ezután szülei bejelentést tettek a rendőrségen. A fiú, nem sokkal korábban, több hasonló korú társával együtt, kelet-magyarországi lakóhelyéről érkezett a Pest megyei településre. A szegény sorsú, sokszor mély szegénységben élő, kiszolgáltatott fiatalok számára csábító ajánlat volt az egyébként az átlagosnál jóval alacsonyabb bér, így önként vállalták az ország másik felébe utazást és munkavégzést.

Napi 10-12 órát dolgoztak

A hét hat napján, 10-12 órát dolgoztatták őket vidéki és fővárosi építkezéseken, a nehéz fizikai munkáért kéthetente körülbelül 90 ezer forintot kaptak, szállásuk egy korábban háziállatok tartására készült, igénytelen, koszos és összetákolt melléképítményben volt. Az 58 éves N. Tibort, valamint a 24 éves Sz. Ákost elfogták és előállították, az elszállásolt 13 gyereket gondjaikba vették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció