A házkutatás után sem állt le az a férfi, akit később őrizetbe vettek drogok terjesztése miatt. A rendőrök a segítőjét és elfogták, és az is kiderült, hogy a felesége is benne volt a bizniszben.

Sikeres házkutatás

Egy korábbi lopás miatt tartottak házkutatást még 2020 decemberében egy Tamásiban élő vállalkozó otthonában. A rendőrök többfajta kábítószergyanús anyagot, így például tablettákat és zöld növényi törmeléket is találtak. Utóbb a szakértő megállapította, hogy kábítószerek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tovább nyomoztak

A nyomozóknak információjuk volt arról, hogy a 65 éves vállalkozó drogok terjesztésével is foglalkozik, ezért további adatgyűjtésbe kezdtek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Urnák között találtak drogot

A rendőrök 2021. november 24-én a késő esti órákban, Tamásiban elfogták a férfit, akinek a kisteherautójában az urnák között többtucatnyi tablettát és fehér port találtak. A vállalkozót november végén letartóztatták, és több hónapig börtönben volt.

Folytatták a felderítést

A Tamási Rendőrkapitányságon vizsgálták azt is, hogy az ügyben mások érintettek-e, továbbá, hogy a 65 éves férfinak voltak-e segítői a drogok terjesztésében.

Elfogták a segítőt is

A rendőrök a beszerzett bizonyítékok alapján 2021. december 16-án Budapesten, az otthona közelében elfogták M. Zs. 38 éves budapesti lakost, aki feltehetően a tamási vállalkozó dílere volt már hosszú ideje.

Csaknem 15 millió forintot foglaltak le

A férfi ruházatában több mint 600 000 forintot találtak, az otthonában pedig több mint 14 millió forintot foglaltak le a nyomozók. A lakásban többfajta kábítószergyanús anyagot, zöld növényi törmeléket, fehér port és tablettákat is találtak.

A feleség is terjesztett

Az ügyben több mint 20 fogyasztót is kihallgattak. Az eljárás során kiderült, hogy a kábítószer terjesztésében a 65 éves férfi felesége is részt vett. Az is bebizonyosodott, hogy a házaspár fogyasztotta is a drogot – írta a police.hu.

Volt mit összeszámolni

Forrás: police.hu

Vádemelési javaslat

A tamási rendőrök a budapesti dílerrel és a helyi párral szemben is befejezték a nyomozást, az iratokat pedig – számos bűncselekmény elkövetése miatt – vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: