Segítségre szorult egy magyar turista, aki a Magas-Tátrában letért a kijelölt turista útvonalról, majd eltévedt. A bajba jutott férfit egy helyi hotel alkalmazottai mentették meg, ezt követően viszont megszökött a következménytől tartva.

Eltévedt a Magas-Tátrában

Egy magyarországi férfi sétálni indult a Magas-Tátrában, ám letért a kijelölt turista ösvényről és egy lezártra tért át. Időközben azonban besötétedett és eltévedt, ezért angol nyelven segítségért kezdett kiabálni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Segélykérő kiáltások

Egy turistacsoport értesítette a Sziléziai Menedékház recepciósát, hogy segélykérő kiáltásokat hallottak a vízesés közelében. Azt azonban nem tudták pontosan megállapítani, hogy van-e ott valaki, akinek ténylegesen segítségre lenne szüksége.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megmentették a férfit

Három szállodai alkalmazott a biztonság kedvéért elindult leellenőrizni a helyzetet, és meg is találták a férfit. A bajba jutott ember teljesen átfagyott, de szerencsére tudott mozogni. Nagy segítség volt a forró tea és a takaró is.

Sikeres akció

A felmelegítés után a férfival együtt lassan ereszkedni kezdtek lefelé, már a hegyimentők segítségével. A mentés késő este fél 11-kor sikeresen véget ért.

Nem esett nagy baja

Ezután a Sziléziai Ház nevű szállóba vitték őt, ahol megvizsgálták a 30 éves magyarországi férfit. Szerencsére további orvosi ellátásra nem volt szüksége.

Hatalmas szerencséje volt

A Hegyi Mentőszolgálat egyik munkatársától megtudtuk, hogy a férfi megfelelő öltözék nélkül vágott neki a hegyvidéki sétának, és hatalmas szerencséje volt, hogy meghallották kiáltásait, hiszen az éjszakai órákban halálra fagyott volna.

A távozás mezejére lépett

A Menedékház nagylelkűen felajánlotta neki, hogy ott töltheti az éjszakát, viszont a fiatal férfi nagy valószínűséggel a pénzbírságtól tartva ragaszkodott hozzá, hogy inkább távozna a helyszínről, hiszen a Tátra egyes turista ösvényei már zárva tartanak, a szabálysértésért pedig magas pénzbírságot kell fizetni.  

Pénzbírság a büntetés

Ha egy turistát elkapnak valamelyik lezárt turistaútvonalon a szezonális zárva tartás alatt, akár 70 eurós pénzbírságra is számíthat. Kérését teljesítve, mindezek után autóval Tátralomnicra szállították, ahonnan a személyazonosságának igazolását elkerülve távozott – adta hírül a Bors.

A legmagasabb hegyvonulat

A Magas-Tátra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata és egyben a világ legkisebb magashegysége a Tátra keleti részén, Szlovákia és Lengyelország határán. Egész területe a lengyel és szlovák Tátrai Nemzeti Parkok védett övezetében található. A hegység látogatását a nemzeti parkok látogatási rendje szabályozza a Wikipedia szerint. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Forrás: Hegyi Mentőszolgálat