A fővárosi nyomozók több mint félmillió forint lopott pénzt találták meg egy babakocsiban tartott pelenkába rejtve.

Sokba került a pihenő

Egy 18. kerületi piacról tartott hazafelé egy idős asszony 2022. november 14-én. Amikor megpihent egy padon, odaült mellé egy fiatal nő, akihez néhány perc múlva csatlakozott a párja, babakocsiban tolt gyermekükkel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bekéredzkedtek hozzá

A fiatalok felajánlották, hogy hazakísérik az asszonyt a piacon vásárolt árukkal. Odaérve mosdóhasználat ürügyével bekéredzkedtek, majd a sértett figyelmetlenségét kihasználva elloptak 550 ezer forintot, és sietősen távoztak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Órákon belül elkapták őket

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai órákon belül azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőket. A nyomozók átnézték a babakocsiban tárolt pelenkákat, melyek egyikéből hiánytalanul előkerült az ellopott pénz – írta tájékoztatójában a police.hu.

Beismerték tettüket

A 34 éves R. Krisztiánt és a 21 éves R. Izabellát lopás bűntett miatt hallgatták ki; mindketten beismerő vallomást tettek.​

Pelenkában volt a pénz

Fotó: police.hu

Dohányboltból lopott

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy még szeptember elején egy férfi bement egy 8. kerületi dohányboltba. Miután kinyitotta a dohánybolt ajtaját, először normál vásárlóként viselkedett. Amint észlelte azonban, hogy nincs a pult mögött az eladó, elkezdte felmérni a terepet. Hamar megtalálta, hogyan juthat a pult mögé, majd lehajolt, hogy megnézze, mit talál ott. A kassza alatti polcon egy papírdobozban talált egy pénzköteget.

Gyorsan el is vette

Több mint egymilliót vett magához, egészen pontosan 1.025.000 forintot, majd sietve elindult a kijárat felé. Az eladó akkor ért vissza a pult mögé, amikor a férfi már készült kimenni a dohánybolt ajtaján. Már csak a hátát látta a férfinak, aki nyitotta az ajtót és távozott.

Gyanút foghatott az eladó

A dohánybolt dolgozójának gyanús lehetett, hogy miért ment el a férfi, ha éppen most tért vissza a pult mögé, hogy kiszolgálja. A dohányboltban történt minden pillanat rögzítésre került. A kamera képe elég éles lehetett ahhoz, hogy felismerhető legyen a férfi. Feltehetőleg nem tudta a tolvaj, hogy van működő kamera, mert nem is próbálta eltakarni az arcát.

Bíróság elé kellett állnia a tettesnek

A kameraképek alapján nem volt nehéz beazonosítani a férfit. Tettéért bíróság elé kellett állnia. Mint kiderült: vagyon elleni bűncselekmények miatt többször már korábban is elítélték. A férfi nem tanult az esetekből, hiába volt már többször is elzárva. Ezúttal ismét súlyos büntetésre számíthat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: babakocsis tolvajokat fogtak a rendőrök. Fotó: police.hu