Amint arról korábban a Kékvillogó is beszámolt  több késszúrással ölte meg Lazsányi László – Deutsch Tamás kormánypárti európai parlamenti képviselő apósát – egykori focistát a volt albérlője. Az 57 éves férfi hosszabb ideje nem fizette a bérleményét, ezért alakult ki vita a tettes és a későbbi áldozat között, az eset még tavaly év végén történt.

Őszig letartóztatásban marad

A gyilkossággal gyanúsított férfit akkor letartóztatták, most pedig kiderült, hogy őszint szinte biztosan letartóztatásban is marad. A bíróság szerint ugyanis továbbra is megalapozott a gyanúsítást, valamint fenáll a szökés és az elrejetőzés veszélye, emiatt hosszabbították meg a letartóztatását. Erről a férfi kirendelt ügyvédje, Gál András István beszélt azrt rtl.hu-nak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szökés, elrejtőzés

A bíróság úgy gondolja, nincs rá garancia, hogy ha a férfit szabadlábra helyezik, akkor gondoskodni tudna a saját lakhatásáról, továbbá a megélhetéséhez szükséges egyéb forrásokról. B. István egyébként fellebbezett a döntés ellen, a férfi ráadásul a korábbi vallomását is módosította, ezúttal arar hivatkozott, hogy önvédelemből követte el tettét. Kapcsolódó: “Egy rossz ember rátámadt a Papára, aki nem tudta megvédeni magát, és meghalt” – így búcsúzik édesapjától Deutsch Tamás felesége, miután albérlője végzett az idős férfival

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem mérte fel a tettének a súlyát

Az ügyvéd elmondása szerint az eddigi beszélgetések arról tettek tanúbizonyságot, hogy B. István nem mérte fel tettének súlyát. Mint arról korábban is beszámoltunk már a férfit elmeorvosi vizsgálatnak vetik majd alá, ezt várhatóan júniusban végzik majd el.

Elszámolási vita

A volt labdarúgót, – Deutsch Tamása apósát – Lazsányi Lászlót tavaly, december 3-án gyilkolta meg egy elszámolási vita következtében az albérlője. Úgy tudni B. István már tavaly augusztus óta nem fizette a megállapodott bérleti díjat, Lazsányi pedig hiába szólította fel, hogy költözzön ki, ő erre nem volt hajlandó. Kapcsolódó: Szívszúrás miatt halt meg Deutsch Tamás apósa, Lazsányi Lászlóra albérlője támadt rá, miután nem fizetett bérleti díjat

Vadászkéssel ölte meg az egykori focistát

Lazsányi László végül elvitette a lakásból a férfi holmijait, záratz is cserélt, ám B. István ennek ellenére többször is bement a lakásba és ott töltött egy-egy éjszakát. A gyilkosság napján is felfeszítette a zárat, a későbbi áldozat ezt megtudva sietett az ingatanhoz. Számonkérte B-t, a heves vita következtében pedig egy vadászkéssel gyilkolta meg egykori főbérlőjét a feldühödött férfi.

Elismerte, hogy szúrt

„A gyilkosságot a gyanúsított vallomása szerint dulakodás előzte meg, ennek azonban közvetlen tanúja nem volt. Mindenesetre ügyfelemen nem voltak sérelmi nyomok” – fogalmazott Gál András István. A gyanúsított szerint az áldozat jogosulatlanul tartózkodott a lakásban. Elismerte, hogy szúrt felé, de azt állította, hogy nem akart mély sebet okozni. Kapcsolódó: Elmeorvosi vizsgálat vár Lazsányi László életét kioltó férfira, Deutsch Tamás apósa kegyetlen körülmények közt halt meg az óbudai vendégházban

Az RTL riportja itt nézhető vissza:

Elmeorvosi vizsgálat

Az elmeorvosi vizgsálat egyébként nagy mértében befolyásolja majd az ítéletet is, ha ugyanis megállapítják, hogy a gyanúsított nem volt beszámítható, akkor felmentésre számíthat, ha pedig az derül ki, hogy korlátozottan tudta felmérni a tettének a következményét, akkor enyhébb büntetés várhat rá. Ha azonban épelméjűnek nyilvánítják, figyelembe veszik azt is, hogy büntetlen előéletű, de tettéért akár életfogytig tartó büntetést is kaphat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: rendőrautó a Nánási úton – Forrás: RTL klub