Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon a Budaörsi Járásbíróság Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsi zenész-előadóművészt.

Áramlopás

Az ügyészség azzal vádolta Galambos Lajost, hogy egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezte az áramot, a vizet és a gázt, illetve megvesztegette az ellenőröket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

30 millió

A 2017-ben született vádirat szerint Galambos a mocsai és tatai ingatlanokban összesen legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, legalább 4,7 millió forint értékben földgázt, valamint legalább 16 millió forint értékben vezetékes vizet.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lajcsi ítélete

A 2 év 10 hónap börtön mellett Lajcsit három évre eltiltották a közügyektől, illetve pénzbüntetést is kapott és 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt ügyében a bíróság. Legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra.

Feleségét felmentették

A bíróság az ügy további két vádlottját – egyikük Galambos Lajos felesége – felmentette, 6 vádlottat pedig szintén lopás, bűnsegédlet, vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadása miatt 1 évtől 2 év négy hónapig terjedő szabadságvesztésre ítélt.

További büntetések

Két esetben végrehajtható szabadságvesztést, 3 vádlott esetében felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, egy vádlott pedig pénzbüntetést kapott.

Lajcsi nyilatkozata

 A zenész a Blikknek nyilatkozott: Véleményem szerint a bíró hibás döntést hozott … Az indoklás általam ismert része megerősít abban a hitemben, hogy nagyon sok hiba van az ítéletben, így állapították meg a bűnösségemet … Jó hír, hogy a feleségem esetében ez megtörtént, de ez sem szépíti a jogtalan előzetes letartóztatását, amivel kapcsolatban igen komoly kárigénye lehet.

Lajcsi nem ment el

A mai ítélethirdetésen a zenész és felesége nem jelent meg. Amúgy számítani lehetett arra, hogy ma döntés születik. Az ítélet nem jogerős.

Enyhének mondható az ítélet

A bíróság figyelembe vette, hogy a vádlott, Lagzi Lajcsi állami díjjal kitüntetett művész büntetlen előéletű, három gyereke van és súlyos beteg feleségéről is gondoskodik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bedrótozták Lajcsit

Augusztus közepén még arról írtunk itt a Kékvillogón, hogy Lagzi Lajcsi a nemzeti Nyomozó Irodával együttműködve buktatott le egy csaló bandát. A zenész akkor részletesen elmesélte, hogyan drótozták be, vagyis hogyan szerelték rá a lehallgatókészüléket, mi volt az a titkos jelszó, amely elhangzásakor kimenekítették volna a helyszínről és hogyan mondta el az egészet a gyermekeinek. Úgy tűnik hiába az együttműködés a hatóságokkal, a viíz, villany és áramlopást így sem úszhatja meg.

Kiemelt kép: Lagzi Lajcsi