Kilenc év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy férfit, aki a börtöncellában kitört verekedésben majdnem megölte zárkatársát – közölte a Budapest Környéki Törvényszék. Az ítélet nem jogerős.

10-en egy zárkában

A bíróság közleményében azt írta, a vádlott 2018 első felében a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben töltötte szabadságvesztés büntetését, tizedmagával egy zárkában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mire kellhetett a fűrészlap?

Egyik cellatársa, a sértett megtudta, hogy a vádlott – fegyelmi vétséget elkövetve – felvitt magával egy fűrészlapot, és felszólította, hogy tüntesse el.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Összevesztek

A vádlott ezt zokon vette, ezért amikor egy harmadik rab is felelősségre vonta, dulakodni kezdett vele, de a sértett szétválasztotta őket.

A kés

A vádlott ekkor a fiókjából elővette a büntetés-végrehajtási intézetben rendszeresített, általa korábban kiélezett kést, és a harmadik férfi irányába vágott vele, ám a közbelépő sértettet találta el.

Ölni készült

A vádlott azzal a felkiáltással, hogy “hullazsákba teszlek mindkettőtöket!”, még kétszer a sértett felé vágott, eltalálva a fülét és a nyakát. A sértett kicsavarta a kést a vádlott kezéből, majd segítséget kértek a felügyelőktől.

Visszaeső

A bíróság a vádlottat emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek, és ezért – mint visszaesőt – kilenc év fegyházbüntetésre ítélte, emellett elrendelte a Miskolci Járásbíróság által 2015-ben jogerősen kiszabott másfél év börtönbüntetésének végrehajtását is.

Még töprengenek

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott felmentésért fellebbezett. Az ügyész és a védő három nap gondolkodási időt kért.

Ez is érdekelheti: így mesélt börtönélményeiről Stohl András