A legnagyobb összegű büntetésre számíthat az az autós, aki Szenteste délutánján Tamásiban a megengedett sebesség csaknem háromszorosával közlekedett.

Elkapták a rekordert

Tamásiban és környékén számos kirívó gyorshajtást rögzítettek kollégáink az elmúlt pár hónapban. Ezúttal talán az idei év rekorderét kapták lencsevégre.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Meglepődtek, hogy milyen gyorsan hajtott

Szenteste délutánján folytattak sebességellenőrzést a városban, amikor egy külföldi rendszámú BMW közeledett a kamera felé. A készüléket kezelő, sokat látott, kollégánk maga is meglepődött a száguldozás láttán. Az autó sofőrje ugyanis 126 méterre a traffipaxtól és a rendőrautótól 140 km/h-s sebességgel akadt lencsevégre. Ezen az útszakaszon a megengedett sebesség 50 km/h. A sofőr tehát csaknem 300 százalékkal lépte túl a sebességhatárt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Több százezret kell fizetnie ezért

A jármű vezetője ezért a mutatványért a legmagasabb összegű, 300.000 forintos pénzbírságra számíthat.

Vigyázzunk egymásra!

A rendőrük nem győzik hangsúlyozni, hogy mindenkit a szabályok betartására kérnek. Magyarországon is óriási baleseti kockázatot jelent a gyorshajtás. A fentebb leírt sebességtúllépés esetén, lakott területen különösen, egy útra guruló labda, egy óvatlanul az úttestre lépő gyalogos vagy akár egy forgalmi okból lassító autós felbukkanása esetén esélytelen elkerülni az ütközést. Kérnek mindenkit, hogy közlekedjen felelősséggel, hiszen az utakon nem csak magukért, hanem az ott közlekedő többi emberért is felelősek vagyunk cselekedeteinkkel.

Iregszemcsén is elkaptak egy gyorshajtót

A Tamási Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának munkatársai sebességet ellenőriztek december 3-án a kapitányság illetékességi területén levő településeken. Délelőtt fél tíz után nem sokkal Iregszemcsén egy autós alig két és fél perc különbséggel mindkét irányból a megengedettnél nagyobb sebességgel porolt el a mérőműszer előtt. 

Lehet azt hitte, hogy 80-al lehet menni?!

Mindkét esetben a megengedett 50 km/h-s sebesség helyett 81 km/h-val készített róla videót és fotót a kamera. A száguldás eredménye 90.000 forint közigazgatási bírság lett. Néhány héttel korábban kísértetiesen hasonló eset történt ugyanitt. Akkor is két perc különbséggel hajtott bele a traffipaxba egy autós. Akkor ő is 90.000 forintos bírságot kapott.

Fémoszlopokon álló fémdobozok jelentek meg az utak mentén

Az ország legkülönfélébb pontjain találkozhatnak a járművezetők az utak mentén furcsa szerkezetekkel. Beton alapzatot készítenek nekik, amibe egy fémcsövet rögzítenek, ezen van egy közepes méretű fehér fémdoboz. A felső részén van egy ablak.

Önmagukban ezek nem sebességmérő készülékek

Az ORFK egy autós magazin, a Vezess megkeresésére elárulta, hogy az eszközök nem sebességmérő készülékek. Ezek csupán a sebességmérésre használt berendezések ideiglenes elhelyezésére kialakított tárolódobozok. A fehér készülékházakat Trafiboxnak nevezik.

Hatásos eszköz

A dobozt és a benne lévő készüléket együtt használja a rendőrség a gyorshajtás csökkentésére. Messziről a járművezetők nem tudják eldönteni, hogy a dobozban benne van-e a sebességmérő, vagy üres. Így akkor is visszafoghatja a doboz a gyorshajtások számát, ha éppen nincs benne semmi.

A helyi önkormányzat pénztárcáját terheli

A készülékházakat a helyi önkormányzatok fizetik. A telepítés 612 ezer forintba, az éves működtetés pedig 76 ezer forintba került a kanizsaiujsag.hu információi szerint. Az eszköz pozitív hatással van a közlekedésbiztonságra.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu