A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába tett bejelentést egy ibrányi férfi december 28-án este arról, hogy háza udvarán tartózkodik egy idős, általa ismeretlen férfi, aki összefüggéstelenül beszél.

Percek alatt ott voltak a rendőrök

A központ a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Ibrányi Rendőrőrsének szolgálatban lévő munkatársait irányította a megadott címre, akik perceken belül ott voltak, de akkor a férfi már eszméletlen állapotban feküdt a földön.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem adott életjelet

Inzsöl Zoltán rendőr törzszászlós és Pataki Richárd rendőr őrmester felismerték a településen élő idős férfit, aki nem lélegzett, pulzusa nem volt tapintható, semmilyen életjelet nem mutatott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Azonnal elkezdték az újraélesztést

Pataki őrmester késedelem nélkül azonnal megkezdte a mellkaskompressziót, amit aztán felváltva végeztek Inzsöl törzszászlóssal a mentésirányító utasításai szerint mindaddig, amíg a mentősök megérkeztek és átvették a férfi ellátását.   

Megmentették az életét

A rendőrök és a mentősök erőfeszítéseinek köszönhető sikeres újraélesztés után a 78 éves férfit kórházba szállították.

Szekszárdon egy nőnek volt szüksége segítségre

Egy család tagjai tettek bejelentést a rendőrségen december 26-án a késő esti órákban, hogy egy hozzátartozójuk az egyik szekszárdi társasház tetejéről le akar ugrani. A helyi kapitányság járőrei, Balog Péter őrmester és Both Tamás őrmester azonnal a küldésre indultak, írja a police.hu.

Felmentek a tetőre a rendőrök

A rendőrök felmásztak a több emeletes épület tetejére, ahol egy kétségbeesett nőt láttak, aki folyamatosan zokogott. A rendőrök a sötétben, amikor elég közel kerültek az asszonyhoz, közösen ragadták meg a kezeit, és húzták el a tető szélétől.

Orvost hívtak

A kétségbeesett nőhöz rögtön orvosi segítséget hívtak. A mentők kiérkezéséig folyamatosan nyugtatták a zaklatott asszonyt, akit végül kórházba szállítottak – írja közleményben a rendőrség.

Dunaújvárosnál is életet mentettek

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2022. december 19-én nem sokkal 3 óra előtt egy férfi telefonon bejelentést tett arról, hogy Kulcsnál, az M6-os autópálya feletti hídról akar leugrani.  

A híd peremén ült

A helyszínre irányított rendőri egységek néhány percen belül a felüljáróhoz érkeztek. Ott egy férfit láttak a híd bal peremének külső szélén ülve, aki éppen telefonált, a segélyhívó munkatársával beszélt. Az ő kérésére telefonját a felé érkező egyenruhások irányába nyújtotta, akik egy pillanatra sem késlekedtek, karjánál fogva megragadták és a szalagkorláton átemelték a férfit. Ezt követően a kulcsi lakost a szolgálati gépkocsiba ültették, majd a kiérkező mentőknek átadták, akik további vizsgálatra kórházba szállították.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció