Néhány napja érték tetten az orvost, akit filmbe illő módszerekkel buktattak le, hogy rendszeresen hálapénzt fogad el a betegeitől. A főorvos a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórházban dolgozott. Amikor kiderült, mit művelt, azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól.

Több tucat esetben tett el pénzzel teli borítékokat

Az orvos legalább 41 esetben tett zsebre hálapénzt tartalmazó borítékokat idén május 31-e és június 20-a között. A nyomozás során házkutatást tartottak a doktor Holt-Tisza partján található otthonában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rengeteg pénz került elő

A házkutatás alkalmával a nyomozók 37 millió forintot és 10 millió forintnyi amerikai dollárt és eurót találtak. Ezen felül arany ékszereket is lefoglaltak a bűnügyi technikusok. Egészen kifinomult módszerrel tudták lebuktatni az orvost.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Így bizonyosodott be, hogy tiltott dolgot művel

Magyarországon tilos hálapénzt kérni vagy elfogadni. Ezzel szemben dr. H. Béla mégis ezt tette, így titokban megbízhatósági vizsgálatot indítottak vele szemben. Egy rendőr betegnek álcázta magát, majd a megjelölt, rögzített sorszámú bankjegyeit elfogadta az orvos.

Jól keresett, de ez sem volt elég

A neves, 67 éves kardiológus havonta 2 millió forintot keresett a Blikk információi szerint. Úgy tűnik, ezt a jelentős összeget is keveselte, és hálapénzzel egészítette ki jövedelmét. Kórházi státuszban dolgozott, amikor lehetősége volt rá, hogy magánorvosként folytassa, nem tette meg.

Azonnali hatállyal kirúgták

A Hetényi kórház a szol24.hu megkeresésére válaszolva elárulta, hogy kirúgták a hálapénzeket elfogadó orvost. “A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet munkatársai határozottan elutasítják a hálapénzt és visszaélésnek tekintenek minden ezzel kapcsolatos cselekményt. Éppen ezért az ügyben érintett orvos munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntettük. A hatóságok munkáját a rendelkezésünkre álló eszközökkel támogatjuk” – közölte dr. Kudrjavcev Anatolij orvosigazgató.

Ezért fizettek neki a betegek

Azok, akik nem akarták kivárni a várólistát, előre kerülhettek, ha fizettek. Ezt egy szolnoki férfi árulta el a Blikk számára, aki maga is fizetett az azóta elbocsátott orvosnak. Azt mondta, a kardiológus remek szakember volt, ugyanakkor az köztudomású volt a városban, hogy magas tarifával dolgozik.

Ezek is érdekelhetnek!

Akár hétszámjegyű összeg is lehetett egy-egy borítékban

A lapnak nyilatkozott egy másik személy is, aki azt mondta, egy-egy komplexebb beavatkozásért egymillió forintot kellett fizetni a főorvosnak. Elmondása szerint nagyon jó kapcsolatot ápolt a kardiológus a város vezetőivel, a város díszpolgára volt. Bizonyára azt hihette az orvos, hogy érinthetetlen.

Őrizetbe vették a főorvost

A kardiológust a rendőrség őrizetbe vette. Az őrizetbe vételre a kórházban került sor, ahonnan bilincsben vitték el az orvost. Az még kérdés, hogy a bíróság helyet ad-e dr. H. Béla előzetes letartóztatását kérvényező indítványnak.

Komoly büntetésre számíthat a kardiológus

A Btk. szerint a hálapénz elfogadása vesztegetés elfogadásának minősül. Ezért 1-5 évig terjedő büntetés jár alapesetben, ám ha üzletszerűleg történt mindez, akkor akár 2-8 évig terjedő büntetést is kaphat az orvos. Fontos tudni, hogy a hálapénz adása is tiltott, ezért viszont enyhébb felelősségrevonásra lehet számítani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Pixabay