Elszánt nyomozást folytat az erdőkertesi páros öngyilkosságban elhunyt fiatal nő édesanyja. A tavaly augusztusi tragédia óta Zsuzsanna képtelen beletörődni a történtekbe, mindenképpen szeretné kideríteni, hogy pontosan mi vezetett a lánya halálához.

Esküvőt tervezték

Ahogy írtunk róla, Kata és Dani holttestét tavaly augusztusban helybéliek találták meg az erdőkertesi fás terület szélén egy autóban. A fiatalok kapcsolata igencsak viharos volt, mégis eljegyezték egymást, aztán szakítottak, pedig már az esküvő időpontját is kitűzték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem értette senki

A rokonok sokáig csak találgattak, hogy a fiatalok miért dobták el az életüket oly módon, hogy a kipufogógázt az utastérbe vezették. Zsuzsanna, Kata édesanyja a tragédia után sem tudta elhinni, hogy az ő gyermeke meg akart halni – írja a Bors.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Keresi az igazságot

„A lányom elmesélte nekem, hogy a párja korábban megpróbálta rábírni a közös öngyilkosságra, de a gyermekem ettől elzárkózott. Meg is jegyezte, hogy a párja haljon meg egyedül, ha mindenképpen arra vágyik!” – mondta a Borsnak az asszony, aki a kettős haláleset óta arra tette fel az életét, hogy kiderítse a teljes igazságot.

Sokszor megy a temetőbe

„Amikor csak tehetem, kimegyek a lányom sírjához, de gyakran otthon is érzem, hogy velem van. Olyankor eláraszt a nyugalom” – mondta a gyászoló asszony, aki meg van győződve arról, hogy Kata személyiségével az öngyilkosság gondolata is összeegyeztethetetlen volt.

Megdöbbentő hangüzenet

Az édesanya néhány napja egy számára megdöbbentő, továbbított hangüzenetet kapott Kata egyik barátjától. A felvételen a lány hallható, amint a volt párjára panaszkodik néhány héttel a halála előtt.

Ezt mondta a lány

Gondoltam rá, hogy ha kajakra elhagynám, akkor öngyilkos lenne. Vagy nekem az utca sötét, így megvárna és kinyírna. Ki tudja, ha olyan lelkiállapotba kerülne… Annyira betegesen ragaszkodik hozzám, hogy ilyet én még nem láttam. Eddig egyik csávóm sem volt ennyire beteges. Kivagyok amúgy ettől…  – fogalmazott a lány. Zsuzsa a félperces üzenetet már számtalanszor meghallgatta.

Elkeseredett üzenet

„Össze kell szednem minden lelkierőmet, mert a lányom emlékének tartozom ennyivel. Az elkeseredett hangüzenete is megerősít abban, amiben egyébként is biztos voltam, hogy a gyermekem nem akarta önként eldobni magától az életet. Valaminek történnie kellett…” – gondolkodott el Zsuzsanna.

Ezért mondták le az esküvőt

A másik áldozat fivére még a tragédia után fejtette ki az álláspontját. Többek között azt is elmondta, hogy az esküvőt nem teljesen saját elhatározásukból mondták le a fiatalok. Dánielt egy több évvel korábbi ügy miatt 28 napos elzárásra vitték.

Börtönben lett volna

„Közmunkára ítélték egy apróság miatt, de azt nem teljesítette, ezért a büntetést megváltoztatták, és az esküvő tervezett időpontjában éppen a rácsok mögött volt” – számolt be Dani öccse, aki sosem lesz képes feldolgozni a testvére halálát. Ő viszont a lányt okolta a tragédiáért. „A barátnője miatt erős nyugtatót szedett, ami nyilván nem tett jót neki” – vélekedett.

Ezt mondja a rendőrség

A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálta a történteket. Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a következő választ adta a Bors érdeklődésére: „Megkeresésére válaszolva tájékoztatom, hogy a halálesetek kapcsán idegenkezűség gyanúja nem merült fel. Gödöllői kollégáim az általános közigazgatási rendtartás keretein belül vizsgálták a körülményeket, amiről bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Kiemelt kép: helyszíni fotó – Forrás: TV2