Börtön helyett elmegyógyintézetbe került az a férfi, aki saját unokatestvére életét oltotta ki az egyik Tolna megyei településen. A helyiek szerint nem szabadott volna, hogy idáig fajuljon a helyzet, a tettes ugyanis régóta mentális problémákkal küzdött, ezért is végezhetett unokatestvérével. 

Tragédia Tengelicén

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, hogy június 1-jén meghalt egy nő Tengelicen. A Tolna megyei településre hajnali 3-kor riasztották a rendőröket, miután az egyik családi házból kétségbeesett segélykiáltásokat és sikolyokat hallottak.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A TEK fogta el 

Hamarosan kiderült, hogy a házban valóban borzalmas dolog történt, ugyanis az ott lakó 29 éves férfi kioltotta 24 éves unokahúga életét. Tette után pedig elmenekült. Nem sokkal később a Terrorelhárítási Központ emberei és a helyi rendőrök fogták el a környéken. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nevelőintézetben élt

Az áldozatról kiderült, hogy közel tíz éve élt a településen rokonaival, és mindenki csendes, de szomorú nőnek ismerte. A házban unokatestvérével és nagymamájával élt, ahová egy nevelőintézetből került. 

Zárkózottan éltek 

„Nem sokat tudtunk Adriról, mert elég zárkózottan élt a rokonaival. De azt tudjuk, hogy nem volt egyszerű gyerekkora, elég nehéz élete lehetett, úgy került ide a rokonokhoz, de ott sem volt éppen sima az élete” – mondta az eset után az egyik helyi lakos. 

Unokatestvére végzett vele

A szomszédok szerint a család nem balhézott, azt azonban tudta mindenki, hogy Adrienn unokatestvére mentálisan nem volt rendben. Az elkövetőt többször is kezelték a pszichiátrián, de ezután is labilis volt. Valószínűleg tettét is ilyen idegállapotban követte el. 

A szobában támadt rá

A férfi egy 20 centis késsel támadt unokahúgára: mellét, hasát és a nyakát is megvágta. A nagymama Adrien segélykiáltására rohant be a szobába, de a férfi akkor már elmenekült. Az idős asszony kétségbeesetten kiabált, miközben unokája haldoklott. 

Elmegyógyintézetbe került

Miután a TEK kommandósai elfogták a férfit, a bíróság letartóztatásba helyezte. Mentális állapota miatt azonban az egyik pszichiátrián helyezték el a tengelicei rémet. „A főügyészség egyben indítványozta, hogy a letartóztatást az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben hajtsák végre. A férfi állapotára tekintettel a letartóztatás tárgyában tartott nyomozási bírói ülésre is a kórházi osztályon került sor” – írták közelményében. 

Összeomlott a család 

A helyiek szerint nem szabadott volna hagyni, hogy tragédiába torkolljon a betegség. „Annak a fiúnak komoly gondok voltak a fejében, nem szabadott volna hagyni, hogy idáig fajuljon a helyzet. Nyilván teljesen elborult állapotban volt, amikor megtámadta Adrit. Most az egész család összeroppant, hiszen az egyik unokatestvér halott, a másik pedig vagy elmegyógyintézetbe, vagy börtönbe fog kerülni hosszú évekre” – mondta a Borsnak a család egyik ismerőse.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu