Baleset történt a Margit híd pesti hídfőjénél szombaton. Egy figyelmetlen autós elgázolt egy motorost, a 24 éves férfi könnyebb sérüléseket szenvedett.

Így történt a baleset

Június 3-án délelőtt egy autós elgázolt egy motorost a Margit híd pesti hídfőjénél. Az esetet a Skoda mögött érkező autó fedélzeti kamerája rögzítette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem látta az autóst

A motoros futár az RTL Híradónak idézte fel a balesetet, amelyről elmondta, hogy csak a becsapódás előtti utolsó másodpercben, a visszapillantó tükörben látta meg a közeledő autót.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Végig magánál volt

A férfi végig magánál volt, csak hangfoszlányokra emlékszik, akkor még fájdalmat sem érzett. Később derült ki, hogy a hátát és a lábát ütötte meg – hangzott el.

Sokadik balesete

Csoda, hogy nem haltam meg – emlékezett vissza a férfi, aki már két éve dolgozik futárként. Mint mondta, ez volt a harmadik komolyabb balesete.

Sokan segítettek

Az esés után többen is próbáltak segíteni a motorosnak – akin volt bukósisak –, köztük volt a vétkes sofőr, aki nem hajtott el a helyszínről azonnal, így nem követett el cserben hagyást. Az autót vezető külföldi férfi ellen eljárás indult – tették hozzá.

Videó az esetről:

Ismeretlen okból kisodródott

Ahogy írtunk róla, Pünkösd hétfő délután halálos kimenetelű motoros baleset történt a főváros 9. kerületében, a Gyáli úton. Három motoros tartott kifelé a városból, az M5-ös autópálya kivezető szakasza felé az egyirányú felüljárón. Egyikük, egy 30 év körüli bócsai férfi Honda CBF 600 típusú motorral a belső sávban haladva, a lejtőn lefelé lehagyta két társát, ám az ezután következő enyhe jobbkanyarban eddig ismeretlen okból balra kisodródott.

Letarolta a növényzetet

A motoros a belső betonszegélynek ütközött, majd felugratott a szalagkorlát melletti bokrokkal benőtt sávra, ahol több tíz méteren keresztül letarolta a növényzetet. Ezután a szalagkorlátnak csapódott, majd visszazuhant az úttestre ő is és a motor is.

A helyszínen életét vesztette

A kiérkező mentők sajnos nem tudták megmenteni az életét, a helyszínen belehalt sérüléseibe. Annyi bizonyos, hogy más jármű nem játszott szerepet a baleset bekövetkeztében, de hogy miért nem tudta bevenni a kanyart, a későbbi vizsgálatok fogják kideríteni, mivel a másik két motoros nem láthatta, konkrétan mi is történt, a Hondás annyira elhúzott tőlük.

Halottszemle a Gyáli úton

A Gyáli utat a helyszínelés és a halottszemle idejére, több órára teljesen lezárták a Könyves Kálmán körút és az Ecseri út között. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: BP-i autósok – YouTube