Robbanásszerű durrogások hallatszottak és sűrű füst száll fel az Újpesti Hőerőműtől délre eső területről kedden este. Mint kiderült: az Elem utcában egy raktárépület teljes egészében lángra gyulladt, a Fővárosi hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Cikkünkben mutatjuk a kerületben élők felvételeit.

Helyzet volt az Elem utcában

 Tűz keletkezett egy raktárépületben, Budapest 4. kerületében, az Elem utcában. Teljes terjedelmében égett egy ingatlan kedden este. A fővárosi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral oltották a lángokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Több robbanást hallottunk”

A történtek nagy riadalmat okoztak a környéken lakók között, sokáig nem derült ki pontosan, mi történt és mekkora a baj. „Több robbanást is hallottunk, és láttuk a lángokat is az erkélyről. Folyamatosan jönnek a tűzoltóautók. Remélem nem sérült meg senki!” – írta egy helyi lakos a kerület egyik Facebook-csoportjában.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tűz az iparterületen

Sokáig csak találgatták, melyik épület kapott lángra. Szóba került a Chinoin épülete, aztán a mellette lévő erőmű is, végül kiderült, hogy a mellette lévő iparterületen gyulladt ki egy épület.

Nagy erőkkel érkeztek a lánglovagok

„Mentőt nem láttam kiérkezni. A tűzoltók sok kocsival érkeztek már rendőri támogatással. Remélhetőleg ez azt jelenti, hogy nincs személyi sérülés” – írta egy aggódó lakó az esti órákban.

Sok vegyipari cég van erre

Az Elem utca és a Bécsi utca környékén sok vegyipari cég található, valamint egy autómosó, egy gumis, és egy utcával arrébb áll az Újpesti Erőmű. A katasztrófavédelem 22:03-kor azt írta, hogy a tűz nem terjed tovább a közel 150 négyzetméteres ingatlanról.

Körülhatárolták az égő épületet

Sikerült körülhatárolni az égő épületet és megakadályozni a lángok továbbterjedését. Ekkor már csak füstszagot éreztek az ott élők. A tűz okát még vizsgálják, A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Komoly volt a helyzet az Elem utca környékén

Sűrű füst szállt fel

Kilométerekről is látni lehetett a füstöt és a tüzet

Volt dolguk a lánglovagoknak

Kiemelt kép: robbanás és tűz volt Újpesten. Fotók: Facebook.