Elkészült az elmeorvosi szakvéleménye annak a 34 éves nőnek, akinek a kétéves nevelt kisfiát holtan találták meg április közepén Nyíregyházán egy terepjáró csomagtartójában.

Megfulladt a kisfiú

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportál beszámolt róla, a házaspár a két sajátja mellett másik két gyereket fogadott be az otthonába, vagyis lettek a nevelőszüleik. Szerda este a gyerekek vacsoráztatása közben egy falat megakadt az egyik befogadott kisfiú torkán, amitől a gyerek megfulladt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Eltűnt

Az anya ezután lefektette az akkor már halott fiút, majd ő is aludni ment. Hajnalban felkelt, betette a halott fiút az autója csomagtartójába, a fiú testvérét pedig beleültette a gyerekülésbe és két napig autózott Nyíregyháza környékén. Sem a férje, sem a vér szerinti gyerekei nem tudták, hogy hol van – írja az Origo.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Végezni akart magával

A nő állítólag a saját apját is felkereste, hogy elbúcsúzzon, öngyilkos akart lenni, ezt támasztja alá az is, hogy állítólag búcsúlevelet is találtak az autójában. A férje és a családja folyamatosan kereste a nőt. Végül szombat hajnalban talált rá a férje és az apósa egy erdőben. Ezután mentek el a férjével közösen a rendőrkapitányságra, ahol a férfi azzal ment be a rendőrségre, hogy egy holttest van a csomagtartóban.

Beszámítható volt

Az elmeorvosi vizsgálat szerint teljesen beszámítható a nevelőanya, és nem volt korlátozott abban, hogy felismerje a cselekedete súlyát, s annak következményeit – írja a 24.hu.

Nem tett vallomást

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság minősített segítségnyújtás elmulasztásának minősített bűntettének elkövetése miatt folytat eljárást a nővel szemben, aki még mindig nem tett vallomást.

Nem hitték el

A rendőrök először alig akarták elhinni az elképesztő bejelentést. A holttestet egyébként a család azután sem mozdította el, hogy rátaláltak a nőre, vagyis a kisfiú holtteste ugyanott, a csomagtartóban volt két nap után is, ahová a nő először tette.

Nem tartóztatták le

A nevelőanyát segítségnyújtás elmulasztásának minősített esete miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A letartóztatását nem kezdeményezték – mondta el az origonak Szilágyi László ügyészségi szóvivő. Több dolog is közrejátszott, többek között az, hogy büntetlen előéletű, két kisgyereket nevel, valamint az egészségügyi állapota is. A nő ugyanis terhes, de egészségügyi problémái is lehetnek.

Verhették a gyerekeket?

A Tények stábjának sikerült elérnie a gyerekek vér szerinti nagymamáját, aki nem hisz abban, hogy baleset történt, ő úgy hiszi, hogy a nevelőszülők rendszeresen verték a gyerekeket. „A kisfiú édesanyja állítja, többször látta, hogy a kicsinek sebes az arca, feje, de a nevelőszülők azt állították, hogy ez a biztonsági övtől van, ahogy bekötik a kocsiba” – mesélte a nagymama.

Vizsgálati eredmények

Az orvosszakértői vizsgálat során megtalálták az ételt a kisfiú gyomrában, amit a nevelőanya főzött és a kisfiú halálát okozta. Az Origo arról ír, hogy a kisfiú januárban olyan állapotban került a családhoz, hogy nem tudott rendesen rágni.

Kórházba került a testvér

Ahogy írtunk róla, nemcsak a halott kisfiú volt az autóban, hanem egy egyéves kislány is. A kislány nem a csomagtartóban, hanem az autóban lévő gyerekülésben volt, őt a mentők megfigyelésre kórházba szállították. Ezután derült csak ki, hogy a férfi és a nő a halott kisfiú nevelőszülei. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni fotó – Forrás. RTL