Kiengedték az intenzív osztályról a saját édesanyja által Apostagon kis híján halálra késelt hétéves Fannit. A mentális betegségben szenvedő Judit nem szedte be a gyógyszereit, valószínűleg ennek hatására kattant be.

Saját gyermekére támadt

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, kedden hajnalban egy Bács-Kiskun megyei nő, saját gyermekére támadt rá egy konyhakéssel. H. Judit többször megszúrta, mindössze hatéves Fannikát, aki vélhetően ekkor még aludhatott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Álmában szúrta fejbe

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az esettel kapcsolatos közleményében azt írta, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint az anya hajnali négykor egy 19 cm pengehosszúságú késsel támadt az ágyban alvó gyermekére, és a fején, valamint a karján is több helyen megszúrta.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Apja házában éltek

Judit hosszú ideje az édesapja apostagi házában lakott a hétéves kislányával, Fannival. Korábban angoltanárként dolgozott, de az utóbbi időkben a helyiek elmondása szerint már inkább takarítást vállalt, ahol tudott.

Kihagyta a gyógyszereit

„Havonta ki kell váltania a gyógyszertárban egy injekciót, amit az orvosnál szoktak neki beadni. A gyógyszer hatására semmit sem lehet rajta észrevenni, viszont most egymás után kétszer is kihagyta” – mondta a nagypapa.

Nagyapja otthon volt

A mentőket a nő jelen levő barátja értesítette. Magát a támadást József, a nagyapa nem látta, csak a lánya üvöltésére lett figyelmes, és azután szembesült azzal, hogy a kis Fanniból ömlik a vér.

Jobban van a kislány

„Hála istennek Fanni jobban van, már nem is lélegeztetik, és a gyógyszeradagját is csökkentették. Még nem épült fel teljesen, ezért továbbra is kórházban ápolják, de az intenzív osztályról kiengedték” – mondta a Borsnak H. József.

Meglátogatta a kórházban

„Bementem hozzá a kórterembe, észre is vett. Beszéltem hozzá, de ő nem válaszolt, néhány perccel később pedig elaludt. Azt egyelőre nem tudom, hogy a fizikai vagy lelki állapota miatt hallgatott, de bízhatok benne, hogy hamarosan haza jöhet” – mondta az idős férfi.

Meglátogatja a börtönben

József azt mondta, nem haragszik a lányára, nemsokára a börtönben is meglátogatja. „Életem végéig viselni fogom a lányom tettének súlyát, de tudom, ő egyáltalán nem rossz anya”.

A betegsége miatt tette

József szerint borzalmas tragédia történt. A lánya a szörnyűséget betegsége miatt tette, ezért ő nem is neheztel rá. Az biztos, hogy amennyiben bebizonyosodik, hogy Judit a mentális állapota miatt büntetőjogilag nem vonható felelősségre, akkor sem nevelheti tovább a kislányt.

Megszólalt az apa

A szörnyű eset után Fanni édesapja is megszólalt, a férfi azt mondta, hogy szeretné magához venni és felnevelni a kislányt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: