Noha tettének motivációja nem derült ki, ám annyi biztos, hogy az alkoholnak mindenképpen szerepe volt a borzalmas esetben. Most fegyházba küldenék a hatóságok.

Erre jutottak a szakemberek

Megvizsgálták annak az asszonynak az elmeállapotát, aki 2022-ben alvó gyerekével szeretett volna végezni a Bács-Kiskun vármegyei Apostag településen. Az ügyészség közleménye mellőzi a konkrétumokat, de az eset jól beazonosítható. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyakran volt részeg

A nő tavaly februárban elveszítette munkáját, s ezért visszaköltözött szülei házába. Élethelyzete miatti csalódottságában gyakran nézett a pohár fenekére. Szeptemberben aztán megismerkedett egy férfival, aki többször nála aludt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Bort ivott, miután felriadt

Így érkeztünk el a szeptember tizenharmadikai naphoz, amikor a nő egyik éjszaka felébredt, majd összefüggéstelenül kezdett el beszélni. Megivott közel fél liter bort, majd visszafeküdt a szobában lévő kétszemélyes ágyba, amelynek külső felén a gyermeke aludt.

Tombolni kezdett

Hajnali három óra körül megint felriadt és ekkor egy 19 centiméter hosszúságú éles eszközzel alvó kislányára támadt. A zajra felébredt barátja, valamint a házban lakó édesapja. Végül közös erővel távolították el az őrjöngő nőt a gyermek mellől.

Ezzel vádolják

A kislánynak életveszélyes sérülései keletkeztek a támadás következtében és kizárólag a gyors és szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhetően maradhatott egyáltalán életben. A vádhatóság tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja.

Hosszú ideig a rácsok mögött maradhat

Mivel az elmeorvosi vizsgálaton beszámíthatónak ítélték, éppen ezért a vádhatóság fegyházba küldené, valamint megszüntetnék szülői felügyeleti jogát. Amennyiben bűnösnek találják, akkor életfogytig tartó szabadságvesztés is várhat rá.

Nem mondta, miért csinálta

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, a nő édesapja a történteket követően azt mondta, mire a támadást észrevette, addigra a lánya már többször megsebesítette a kisunokáját. A miértekre akkor még ő sem tudott választ adni.

Tragédiák sora a családban

A helybeliek szerint Juditnak volt egy húga, aki korábban önkezével vetett véget az életének. Ezután az édesanyjuk fogta össze a családot, ő azonban két évvel ezelőtt egy daganatos betegség miatt elhunyt. A támadó nő jelenleg az apjával, aki sztrókja és a leszázalékolása előtt a paksi atomerőműben dolgozott mérnökként.

Lecsúszott a lejtőn

Az anya másik ismerőse azt mondta, hogy Judit korábban az egyik dunaújvárosi, majd egy dunavecsési iskolában angolt tanított. Az utóbbi időben azonban nagyon lecsúszott a lejtőn és már csak takarítóként alkalmazták. A tragédia éjszakáján párjával balhézott az utcán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)