Többször is azzal fenyegette meg a hívást fogadó operátort, hogy ha nem szállnak ki a zsaruk, akkor mit fog művelni egy közeli dohányboltban. Kérése villámgyorsan teljesült.

Zseniális elképzelése támadt

Az eset még tavaly októberben történt egy Nógrád vármegyei faluban. Itt egy hajléktalan alaposan felöntött a garatra, majd úgy döntött, jó ötlet lesz felhívni a segélyhívó központot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezzel állt elő

Itt aztán közölte a hívást fogadó diszpécserrel, hogy amennyiben fél percen belül nem érkezik ki hozzá a rendőrség, akkor kirabolja a dohányboltot és súlyosan bántalmazni fogja az ott dolgozó eladóhölgyet. A diszpécser a hívást ezt követően a Nógrád vármegyei illetékesnek kapcsolta át.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hamar kattant a bilincs

Itt a férfi lényegében megismételte amit korábban mondott: abban az esetben, ha a rendőrség nem intézkedik, akkor odamegy a trafikhoz, elviszi a kassza tartalmát, a pénztárost egy éles eszközzel megsebesíti. Végül kívánsága teljesült: kimentek a zsaruk és elfogták a fenyegetőző férfit.

Ezért állhat meg a terrorvád

Őrizetbe vették, majd letartóztatásba helyezték. A vádhatóság szerint a férfi azzal követtel a terrorcselekménnyel fenyegetést, hogy egy állami szervet – jelen esetben a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot – intézkedésre kényszerítette.

Ennyit kérnek rá

A bűncselekményért akár nyolc év szabadságvesztés is kiszabható, így ennek fényében az ügyészség ajánlata meglehetősen méltányosnak tűnik: amennyiben a férfi beismeri bűnösségét, akkor két és fél év letöltendő börtönt kérnek rá.

Hamarosan a bíró elé állítják

Emellett eltiltanák a közügyektől és kifizettetnék vele azt a közel 300 ezer forint bűnügyi költséget, amely az eljárás során keletkezett. A vádlott letartóztatásban várja a jogerős ítéletet – derül ki a Nógrád Vármegyei Főügyészség csütörtöki közleményéből.

Áramlopási bejelentésből is lett büntetőügy

Maradva Nógrád vármegyénél: néhány éve ugyancsak terrorfenyegetés miatt indult eljárás egy olyan férfi ellen, aki 2018-ban szintén részegen felhívta a segélyhívó központot, hogy bejelentse, nagybátyja és családja lopja az áramot.

Gázpalackot akart bedobni a kapitányságra

Mindenképpen szerette volna valahogy nyomatékosítani bejelentését, ezért közölte, hogy bedob egy gázpalackot a rendőrség épületébe, majd egy trágár üzenettel zárta mondandóját. A diszpécser figyelmeztetése ellenére azt is közölte, nagy balhé lesz Pásztón másnap, ha nem intézkednek.

Bátyja helyett őt vitték el

A „nagy balhé” elmaradt, a férfi pedig a rendőrök elfogták, majd a vádlottak padjára ültették, fenyegetései miatt. Az nem derült ki, hogy igazat mondott el nagybátyjával kapcsolatban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)