A szomszédban szülte meg gyermekét egy Pest megyei édesanya. A házaspár elindult a kórházba, de csak a lépcsőházba megindult a szülés. Az apuka végül becsöngetett a szomszédba, akinek lakásán meg is született a kis Zalán.

A lépcsőházban indult meg a szülés

A mentők segítségét kérte egy Pest megyei férfi, miután várandós feleségénél beindultak a fájások hajnalban. A pár azonnal el is indult a kórházba, a nő azonban már csak egy emeletet tudott lesétálni a lépcsőházban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Becsöngetett egy lakásba

A férje szerencsére nem esett pánikba, hanem rögtön becsengetett az egyik alsó lakóhoz, majd értesítette a mentőket. A szomszéd be is engedte őket, rutinos mentésirányító pedig azonnal több mentőegységet, köztük a koraszülött-rohamkocsit is, riasztott.

A mentésirányító instruált

A mentésirányító eközben folyamatosan instruálta a bejelentőt a teendőkről – írja az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook-oldalán.

A szomszéd is segített

Az álmából riadt szomszéd és az apuka végül még a mentők kiérkezése előtt világra segítették a kis Zalánt, aki azonnal felsírt – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Mindenki jól van

A mentősök ezután nem sokkal már ki is érkeztek a helyszínre, ahonnan stabil állapotban szállították kórházba az anyukát és a kisbabát.

Otthon indult meg a szülés

Május végén a Kékvillogoó.hu írta meg, hogy negyedik gyermeke születéséhez kérte a mentők segítségét egy anyuka Veszprémben. A kislány világrajöttét telefonon keresztül egy mentésirányító segítette, míközben az egységek a helyszínre tartottak.

Abbahagyta a sírást

A kislány pillanatok alatt megszületett, ám hamar abbahagyta a sírást és már nem vett levegőt. Az életéért másfél órán át küzdöttek.

Több egység vonult a helyszínre

 „Minden édesanya rémálmát élte át az a Veszprém megyei anyuka, aki negyedik gyermeke születéséhez kérte a mentők gyors segítségét ma hajnalban. Rutinos mentésirányító bajtársunk több egységet is riasztott, amíg telefonon instruálta a családot a teendőkről – írta Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Telefonon keresztül irányították az újraélesztést

„Vonalban levő bajtársunk éppen diktálni kezdte az újraélesztés lépéseit, amikor megérkezett az első mentőegység, akik emelt szinten folytatták az életmentést”.

Másfél órán keresztül küzdöttek az életéért

„Másfél órás megfeszített küzdelem után, végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet. Mielőbbi felépülést és boldog, egészséges életet kívánunk! A mentésben résztvevőknek gratulálunk!” – írták a mentők. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat