Egy zuglói kocsmából vittek be egy részegen randalírozó férfit a készenléti rendőrök a helyi kapitányságra. A fogdában azonban három rendőr annyira megverte az előállított férfit, hogy életveszélyes állapotban szállították kórházba. A brutális zsarukat a belső kamera buktatta le.

Félholtra vertek egy embert

Három budapesti rendőrt fogtak el, akik egy garázdaság miatt őrizetbe vett személyt annyira megvertek, hogy az illető életveszélyes sérüléseket, bordatörést szenvedett. Az eset néhány nappal ezelőtt történt a zuglói fogdán.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kamerafelvételek is vannak

A rendőrségi fogdák a bántalmazás alatt működött a belső kamera, így bizonyító erejű felvételek állnak rendelkezésre, amelyek a verés pillanatait rögzítették. A nyomozás feltehetően a kapitányság több munkatársát, a szóban forgó rendőrök közvetlen felettesét és az osztályvezetőt is érintheti. Úgy tudjuk, a kapitányságvezető éppen a szabadságát töltötte, az ő felelősségét tehát feltehetően nem vizsgálják majd – írta a Telex.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy zuglói kocsmából vitték el a vendéget

A 14. kerületi rendőrkapitányságtól alig három és fél kilométerre, Zugló legszebb, kertvárosi részén áll az a söröző, ahonnan június 3-án garázdaság miatt elvittek egy vendéget a rendőrök.

Nagyon berúgott

„A férfi törzsvendég, régóta idejár inni. Általában normálisan viselkedik, de amikor felönt a garatra, nem igazán lehet vele bírni. Az ominózus estén is részegen elborult az agya, majd mindenért balhézott. A főnök korábban már kitiltotta, de úgy tűnik, ez nem érdekelte, mert ezúttal is megjelent”  mondta a Blikknek egy szemtanú.

A rendőröknek is nekiment a részeg férfi

„Két társával érkezett, de egyedül ő nem bírt magával. Hajigálta a székeket, a pultost háromszor megdobálta pénzzel, valamint a többi vendéget is zaklatta. A tulajdonos látta, hogy a férfi mit művel, ezért értesítette a hatóságot. Megérkeztek az egyenruhások, de még a rendőröknek is nekiment” – tette hozzá a Blikknek a szemtanú.

A készenléti rendőrök vitték be a fogdára

Az elvezetett ember az építőiparban dolgozik. Egy ideig albérletben élt a környéken, de állítólag nemrégiben vett egy saját lakást. A helyszínre először a készenléti rendőrök mentek ki, ők vitték be a balhés férfit a kerületi kapitányságra, ahol a kollégáik estek neki.

Ketten verték a férfit

A Fővárosi Törvényszék közlése szerint ketten vettek részt az ütlegelésben, a harmadik társuk pedig az egészet végignézte. Az előállított, majd összevert férfi magában is kárt tett a rendőrségen – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Kamera buktatta le őket

A lap úgy tudja, a bántalmazást elkövető rendőrök a férfit előállító készenlétisekre próbálták kenni a bántalmazást, a tervük azonban pillanatok alatt dugába dőlt. A fogdán ugyanis – ahol a bántalmazás történt – kamera működött, ami mindent pontosan rögzített, és amely bizonyító erejű lehet.

Letartóztatták a rendőröket

A letartóztatott zsarukat hivatalos eljárásban csoportosan elkövetett bántalmazással és életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítják, az egyikük ellen egy másik büntetőeljárás is folyamatban van, sőt a bizonyítékok manipulálása is felmerült az esetükben. A szolgálati jogviszonyukat egyébként azonnal felfüggesztették.

Kétévente kivizsgálják a rendőröket

Németh Zsolt kriminológus szerint a rendőrségnél kétévente van kötelező pszichológiai vizsgálat, ahol az átlagosnál magasabb agresszív jellemvonások kiszűrése mellett az állomány tagjai elmondhatják az esetleges problémáikat. Akinél esetleg feltárnak valamilyen mentális problémát, részletesebb kivizsgálásra utalják, ahol segíthetnek neki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció