A két szakmát a köznyelv gyakran összekeveri, pedig valójában teljesen mást jelentenek. Miért és mihez érdemes belsőépítészt fogadnunk, és mivel foglalkozik vele szemben a lakberendező? Ismerd meg cikkünkből a különbséget!

Nem ugyanaz, még ha hasonlít is hozzá

Az igaz, hogy két olyan foglalkozásról beszélünk, melyek mindegyike a teret alakítja. Az alapvető eltérés a két szakma között mégis az, hogy a teljesen új terekhez, a meglévő helyiségek átalakításához belsőépítészre lesz szükségünk. Konyhatervezéshez például a LivDan Home-ra, akik folyamatos kapcsolattartással és 3D látványtervekkel biztosítják, hogy azt kapjuk, amire vágyunk. A belsőépítészre az alaprajztól kezdve az egyedi bútortervezésig szinte bármit bízhatunk. 

A lakberendező szerepe is fontos otthonunk felújításában, de egészen másképp: neki a részletekhez van inkább szeme. Ő választja ki például a dekorelemeket, illetve helyezi el a bútorainkat. Vannak közülük, akik értenek a belsőépítészet részterületeinek valamelyikéhez (válaszfal elhelyezése, burkolatkiosztás, stb.). Ám az ő ismereteik inkább egy már meglévő térben tudnak jobban érvényesülni.

Mihez ért igazán egy belsőépítész?

  • A tér műszaki jellemzőihez. Az épületek szerkezeti adottságait, az építési előírásokat és a vezetékrendszereket egyaránt figyelembe véve képes döntéseket hozni. Egyensúlyt tud teremteni az esztétikai igények és a műszaki követelmények között. Így általa egy biztonságos, harmonikus térré változhat lakásunk (vagy annak bizonyos helyiségei), ahol öröm létezni.
  • Az egyedi tervezéshez. Ha maximálisan szeretnénk kihasználni a rendelkezésünkre álló teret, de a standard megoldásoknál többre vágyunk, ő segíthet ebben is. Az álmaink alapján képes kivitelezni bármelyik helyiséget, melyek így különlegesek, exkluzívak lesznek.
  • A műszaki tudás és az esztétikai érzék egyesítéséhez. Ahhoz, hogy egyszerre legyen funkcionális és csodaszép a tér, melyet terveztetünk, egy olyan szakemberre van szükség, aki rendelkezik műszaki ismeretekkel és szépérzékkel is.

Hol lép be a képbe mégis a lakberendező?

Ha tehát egy komolyabb felújítási, átalakítási projektbe fognánk, először egy belsőépítészt célszerű hívnunk. Egy új építésű ingatlan esetében viszont a faleltolást, a berendezést már végezheti egy lakberendező is. 

Mindebből talán már láthatjuk is, hogy a belsőépítészet egyszerre tudomány és művészet: az esztétika és funkcionalitás találkozása. Az igényfelméréstől kezdve a részletes tervezésen, a kivitelezés ellenőrzésén át egészen az átadásig számos területet ölel fel. Ezért is érdemes inkább egy hosszú távon megtérülő befektetésként tekinteni a felfogadásukra, mintsem kiadásként. Amellett ugyanis, hogy egy élhető, stílusos otthon a közérzetünkre is nagyszerű hatással lehet, ingatlanunk értékét is az egekbe repítheti a későbbi, esetleges eladásakor. 

Érdemes tehát nemcsak a jelenünkre, hanem a jövőnkre is gondolni, amikor lakásunk felújításáról van szó – megéri.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: livdanhome.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.