Az Egri Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, akinek a kutyái rátámadtak egy sportolni induló férfira.

Két kutyája van a férfinak

A vádirat szerint az állattartónak van egy 5 éves középázsiai kan, és egy 10 hónapos középázsiai keverék szuka kutyája, melyeket a férfi egy Eger közeli település külterületi, vadhálóval körbekerített ingatlanán tartott, illetve tart. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

A kerítés nem tudta megfogni az ebeket

A vádlott az ingatlan őrzésére tartott kutyáit kerítéssel elkerítve tartotta ugyan, a kerítés azonban – mivel két helyen is meg volt rongálódva – nem volt alkalmas a kutyák szökésének megakadályozására.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kiszabadultak a kutyák

Ennek következtében a vádlott két kutyája az idei év egyik reggelén az ingatlanról kiszabadult, és a település külterületén haladó Országos Kék Túra útvonalon sportolás céljából megálló, gépkocsijából kiszálló sértettet megtámadta.

Belerúgott a kutyába

A sértett az ebek további támadását úgy akadályozta meg, hogy a kutyákba rúgott, majd a gépkocsijába visszaszállva a helyszínt elhagyta. A kutyatámadás következtében a sértett orsócsont- és singcsont törést szenvedett, melyek tényleges gyógytartama 6-8 hét.  

Pénzbüntetés várhat a gazdira

A járási ügyészség most benyújtott vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a kutyák gondatlan gazdája ellen.

Innen szöktek ki a kutyák

Forrás: ügyészség

Novemberben Szegeden volt kutyatámadás

Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy anyára és lányára támadt két kutya novemberben Szeged belvárosában. Az édesanyát olyan súlyosan harapdálták össze a kutyák, hogy a sürgősségi osztályra vitte be a mentő, két ujját még most érzi. Később kiderült, a kutyák 6 embert támadtak meg pár óra alatt.

Nyugodtan sétáltak a belvárosban

A szegedi édesanya és lány és annak barátja, szombat este bowlingozásból tartottak haza. A belváros főterén parkoltak le, innen a sétálóutcába mentek. Az egyik padon aludt egy férfi, mellette ült két kutyája: egy németjuhász és egy Staffordshire és bullterrier keverék.

Rátámadtak a kislányra

Amikor a család elhaladt az alvó férfi mellett, a kutyák hirtelen támadni kezdtek: átszakították a 12 éves kislány kabátját, aki a bordája alatt sérült meg.  “Az volt a szerencse, hogy a kislányom kézfeje a kabát ujjába volt húzva, amikor neki ugrott a két kutya” – idézte fel a szörnyű jelenetet az édesanya.

Az asszonyra is rátámadtak

“A kutyák pillanatok alatt rajtam voltak, átharapták a kézfejemet, még a telefonomba is beleharaptak” – emlékezett vissza a mesterfodrászként dolgozó hölgy. Adel azt mesélte, hogy  karjainál fogva térdre rántotta a két állat, ekkor már csak arra emlékszik, hogy a nyakát és az arcát próbálták megharapni, miközben a karjait rángatták úgy, hogy a fogaikat a húsába mélyesztették. Adel elmondása alapján a két kutya nyakra próbált támadni, mint magyarázta, annyira sokkos állapotban volt, hogy nem is emlékszik rá tisztán, hogyan ért véget az incidens.

Hatan sérültek

A helyszínre riasztott mentők az édesanya és kislánya párossal együtt egy kiskunmajsai kislányt is bevittek sebészeti osztályra, mint kiderült, őt percekkel előttük támadhatták meg ugyanazok a kutyák, ugyanott. Sőt, a szegedi mesterfodrász szerint kicsivel korábban három tinisrácnak is nekiugorhattak, ők azonban elmentek a helyszínről, mire a mentők kiértek. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Kiemelt kép: illusztráció