Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy a rendőrök december 23-án elfogták azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint megölt egy bódvalenkei nőt a lakásán. A férfi azért támadhatott, mert nem kapott kölcsönt.

Holtan találtak egy idős nőt

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy holtan találtak egy nőt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A rendőrök bejelentés alapján mentek be a bódvalenkei lakásba, ahol már csak az ott lakó asszony élettelen testére bukkantak rá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Sógornője talált rá

Az RTL Híradó értesülései alapján az asszonyra sógornője talált rá. „A kilincs nem volt bezárva, úgyhogy bementem. Ott volt az asztal mellett” – mondta a nő.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Meggyilkolták

Mivel a nő halálával összefüggésben idegenkezűség gyanúja merült fel, így a rendőrök azonnal megindították a nyomozást. Kiderült: a 70 év körüli asszony gyilkosság áldozata lett.

Sokkoló események

A rendőrség gyilkosság miatt rendelt el a nyomozást. A helyi lakosok azóta félnek attól, hogy őket is megtámadják. Az idősek bezárkóztak, az egész falut sokkolták az események.

Nyomravezetői díj

A gyilkos ellen hajtóvadászat indult. A Kékvillogó.hu írt arról, hogy még egy  millió forintos nyomravezetői díjat is kitűztek, hátha tud valaki információkkal szolgálni. Végül elfogták és letartóztatták.

A támadó és áldozata ismerték egymást

A rendőrség közlése szerint a 26 éves helyben lakó gyanúsított december 16-án az éjszakai-hajnali órákban kereste fel lakásán későbbi áldozatát, akitől pénzt akart kölcsönkérni. A nő kopogtatás után, segítségkérés indokával engedte be a lakásába az általa ismert férfit.

Nem kapott kölcsönt, ezért ölt

Miután kiderült, hogy a gyanúsított pénzt akar kérni, a házigazda elmondta, hogy nincs pénze és hagyja el az ingatlant. Vita alakult ki, majd a férfi felkapott egy kést, amivel többször megszúrta a nőt, aki a későbbiekben a helyszínen elhunyt.

Átkutatta a lakást

Az elkövető ezek után átkutatta a lakást, de nem vitt magával semmit, hanem hazatérve elégette a bűncselekmény elkövetésekor viselt ruházatát. A rendőrök elfogását követően kihallgatták és őrizetbe vették a gyanúsítottat, akit a bíróság letartóztatásba is helyezett, az ügy vizsgálata jelenleg is folyamatban van.

Rengeteg rendőr vett részt a gyilkos megtalálásában

A nyomozás sikerességéhez nagy mértékben hozzájárult a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködő más rendőri szervek, így a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenysége is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videó is készült a támadó elfogásáról:

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából