Egy anyára és lányára támadt két kutya szombaton Szeged belvárosában. Az édesanyát olyan súlyosan harapdálták össze a kutyák, hogy a sürgősségi osztályra vitte be a mentő, két ujját még most érzi. Később kiderült, a kutyák 6 embert támadtak meg pár óra alatt, miközben gazdájuk részegen aludt mellettük egy padon.

Nyugodtan sétáltak a belvárosban

A szegedi édesanya és lány és annak barátja, szombat este bowlingozásból tartottak haza. A belváros főterén parkoltak le, innen a sétálóutcába mentek. Az egyik padon aludt egy férfi, mellette ült két kutyája: egy németjuhász és egy Staffordshire és bullterrier keverék. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Rátámadtak a kislányra

Amikor a család elhaladt az alvó férfi mellett, a kutyák hirtelen támadni kezdtek: átszakították a 12 éves kislány kabátját, aki a bordája alatt sérült meg.  “Az volt a szerencse, hogy a kislányom kézfeje a kabát ujjába volt húzva, amikor neki ugrott a két kutya” – idézte fel a szörnyű jelenetet az édesanya.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megsebezték Sophiet

A támadás közben Sophie mindkét kezét feltartotta, ekkor azonban a két oldalát kezdték el harapni akkora erővel, hogy az egyik kutya átharapta a kabátját, pulóverét, pólóját és a bordájánál sebezte meg a 12 éves lányt.

A két fiatal elszaladt

A beszámoló szerint Sophie ekkor elkezdett sírva szaladni, a kutyák pedig új célpontként Adelt és Petit kezdték el támadni. A férfi a kislány után futott, a nő pedig egyedül maradt a teljesen megvadult, nagytestű négylábúakkal.

Az asszonyra is rátámadtak

“A kutyák pillanatok alatt rajtam voltak, átharapták a kézfejemet, még a telefonomba is beleharaptak” – emlékezett vissza a mesterfodrászként dolgozó hölgy. Adel azt mesélte, hogy  karjainál fogva térdre rántotta a két állat, ekkor már csak arra emlékszik, hogy a nyakát és az arcát próbálták megharapni, miközben a karjait rángatták úgy, hogy a fogaikat a húsába mélyesztették. Adel elmondása alapján a két kutya nyakra próbált támadni, mint magyarázta, annyira sokkos állapotban volt, hogy nem is emlékszik rá tisztán, hogyan ért véget az incidens.

Összesereglettek a járókelők

A szegedi Kárász utca és a Klauzál tér találkozásánál vagy 50-100 ember sereglett össze, hogy segítsen, közben a kutyák gazdája már hullarészegen fetrengett a padon. “Üvöltöttünk, sikítottunk neki, hogy ember, a kutyáid!?” – mondta a szeged365-nek az egyik szemtanú.

Káromkodott a részeg férfi

Az alvó férfi csak akkor tért némiképp magához, amikor a járókelők által a helyszínre riasztott rendőrautó hangját meghallotta. Ekkor felkelt, az ég felé nézett, és valamiféle artikulálatlan, állatias üvöltésben tört ki. “[email protected]” – kiabálta vissza az összesereglett szegedieknek, közben a kutyák még egyszer megpróbáltak Adelra támadni, akinek ekkor már a lábaival sikerült arrébb tessékelnie az ebeket – írja a szeged365.hu.

Hatan sérültek

A helyszínre riasztott mentők az édesanya és kislánya párossal együtt egy kiskunmajsai kislányt is bevittek sebészeti osztályra, mint kiderült, őt percekkel előttük támadhatták meg ugyanazok a kutyák, ugyanott. Sőt, a szegedi mesterfodrász szerint kicsivel korábban három tinisrácnak is nekiugorhattak, ők azonban elmentek a helyszínről, mire a mentők kiértek.

Sem dolgozni, sem vezetni nem tud

Adel reggelig bent maradt a kórházban. Egyik kezét begipszelték. Az asszony szerint a legrosszabb, hogy jelenleg két ujját még mindig nem érzi, fodrászként pedig a jelen állapotában esélytelen, hogy dolgozni tudjon. Sándorfalván laknak, autóval hordja Szegedre a kislányát magániskolába, a jelenlegi helyzetben vezetni sem tud.

Adel lába is megsérült

Forrás: Facebook

Elfogták a kutyák gazdáját

„A rendőrségre 2022. november 12-én éjszaka érkezett bejelentés, mely szerint Szegeden a belvárosban egy figyelmetlen gazda kutyái megharaptak két nőt. Az állatokat tartó férfi a helyszínről megpróbált távozni, azonban az egyenruhások rövid időn belül a sértettek segítségére siettek, ahol elfogták és előállították a kutyatulajdonost. A férfinak gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt kell felelnie, a két kutyát a rendőrök átadták az ebrendészeti telepnek” – írta közleményében kedden a rendőrség.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Adel a sürgősségi osztályon – Forrás: Facebook