Nyolc év börtön várhat arra a 66 éves mezőtúri nőre, aki nála idősebb özvegyasszonyoktól csalta ki ingatlanjaikat, vette el pénzüket, ékszereiket, ezen felül pedig még a zsarolástól sem riadt vissza.

Csalt és lopott

A Mezőtúri Járási Ügyészség emelt vádat azzal a 66 éves mezőtúri nővel szemben, aki Mezőtúron 2016 és 2019 között több idős, egyedülálló nőnek is a bizalmába férkőzött, és tőlük ingatlant csalt ki, vagy pénzt, ékszert, bútorokat lopott és sikkasztott el. Attól sem riadt vissza, hogy egy helyi élelmiszerüzlet tulajdonosát megzsarolja. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bizalmukba férkőzött

A vádirat szerint a nő Mezőtúron, 2016-ban két idősebb, egy 75 és egy 87 éves özvegyasszony bizalmába is beférkőzött, akiknek kihasználta a korukból adódó hiszékenységüket, valamint azt, hogy özvegyként egyedül élnek, és felajánlotta nekik, hogy segítségükre lesz a háztartási munkák, bevásárlások, egyéb ügyintézési feladataik ellátásában. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Személyes gondoskodást ígért

Mindkét idős nőt rávette, hogy a pénzük fölött szabadon rendelkezhessen, és arra is, hogy tartási szerződést kössenek vele. Az idős nőkkel egyben elhitette, hogy az ingatlanuk a tulajdonukban marad, amíg élnek, ott fog róluk személyesen gondoskodni.

Eladta a házukat

Ezzel szemben az ingatlanjaik a vádlott tulajdonába kerültek, melyeket 2016-ban és 2018-ban értékesített is, miközben az idős nőket kórházba vitette, és így az otthonukból eltávolította. Az ingatlanok értéke 3,4, illetve 5,7 millió forint volt.

Még háromszor megtette

A vádlott 2019-ben három másik, szintén idősebb mezőtúri nő bizalmát is elnyerte, és a korábbiakhoz hasonlóan őket is rávette arra, hogy a pénzük, értékeik felett szabadon rendelkezhessen.

Kölcsönt is vett fel

A vádlott az idős nők nyugdíjának jelentős részét elvette, de bútorokat, pénzt is elhozott a házukból, majd a bútorokat eladta. Egy esetben az egyik idős nő ékszereit adta zálogházba, de csak a kapott pénz felével számolt el, de előfordult olyan is, hogy egy másik idős nő nevében személyi kölcsönt vett fel, melynek törlesztését megkezdte, de azt végül nem fizette vissza.

Megzsarolta a boltvezetőt

2016 decemberében egy mezőtúri élelmiszerüzlet üzemeltetőjének valótlanul azt állította, hogy az egyik, tartásában lévő idős nőnek 200 ezer forinttal tartozik, és nem létező kapcsolataira hivatkozással őt megfenyegette, hogy bezáratja a boltját, ha nem fizeti ki neki a tartozást, mire az üzlet üzemeltetője félelmében kifizette neki a pénzt.

8 évet kértek rá

Az ügyészség a nővel szemben arra az esetre, ha a bűncselekmények elkövetését beismeri, 8 év börtönben letöltendő szabadságvesztést, valamint 8 év közügyek gyakorlásától eltiltást indítványozott.

Soha nem gondozhat másokat

A vádiratba az is szerepel, hogy a nőt a bíróság végleges hatállyal tiltsa el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében más személy felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll, továbbá az okozott kár megfizetésére kötelezze – írta a szoljon.hu. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció.