Fuldokló kutyát mentett egy utas a 30-as buszon, Budapesten, a jelenleg már állatmenhelyen lévő állatot egy aggódó utas kitartó jelenléte mentette meg.

Hangokat adott ki

A fiatal nőnek az lett ugyanis gyanús, hogy egy másik utas, egy idős nő kezében lévő nejlonszatyorban mozgolódik valami, és hangokat ad ki, ám hiába kérte utastársát, az nem akarta megmutatni, hogy mi van a szatyorban. Előbb aztán mégis rávette, hogy mutassa meg, mi van benne, később arra is, hogy adja neki a yorkit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elájult a yorki

A fiatal nő aztán, ahogy leszállt a buszról, azonnal kivette a zacskóból a kiskutyát, ekkor a párkilós eb már ájult volt, a friss levegőn azonban gyorsan magához tért. A rendőrség már beazonosította az idős nőt, és állatkínzás miatt nyomoz – írja az RTL.hu.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Így történt az eset

„Amikor már azt hittük, hogy mindent láttunk, akkor fényes nappal megtörténik, hogy a 30-as buszon az egyik utazó arra lesz figyelmes, hogy “emberünknél” mozog a zacskó!!! Azért, hogy a zacskó “tartalma” ne jusson ki, még be is köti…. Végül nem nézik tétlenül, és a zacskó Kutyát magukhoz veszik és értesítenek minket, valamint az újpesti rendőrséget. A kutyus rettentő rossz állapotban, oxigénhiányosan kerül ki ebből az utazásból, miután kiszabadították” – írta Facebook oldalán az újpesti Àllat- ès Termèszetvèdelmi Őrszolgálat.

Ahogy írtunk róla, egy úttesten átrohanó kutyát ütött el egy vétlen autós a Tolna vármegyei Bátaszéken, a Deák Ferenc utcában. Az állat ijedtében egy átfolyó csatornába futott, ahonnan viszont már nem tudott kijönni. Az autó sofőrje minden elismerést megérdemel, ugyanis nem hajtott el, hanem tárcsázta a 112-es számot.

Elütött egy kutyát

Egy úttesten átrohanó kutyát ütött el egy vétlen autós a Tolna vármegyei Bátaszéken, a Deák Ferenc utcában. Az állat ijedtében egy átfolyó csatornába futott, ahonnan viszont már nem tudott kijönni. Az autó sofőrje tárcsázta a 112-t, majd megérkeztek a bátaszéki önkormányzati tűzoltók is

Nyugtató injekciót kapott

A kutya gazdája is előkerült, felvette a kapcsolatot az állatorvossal, aki a csatornába bemászva nyugtató injekciókkal látta el az állatot. Ezt követően a bátaszéki önkormányzati tűzoltók a csatornában kúszva közelítették meg, majd húzták ki onnan a bajba jutott négylábút. A tulajdonos hazavitte a kutyát, amelyik további orvosi vizsgálatra szorult.

Elismerés az autósnak

„Minden elismerésem és tiszteletem az autósnak, hogy megállt és segített az állatnak. Jobbulást a kutyusnak, remélem, hamarosan felépül” – írta egy hozzászóló a történtek kapcsán. A posztból az is kiderült, hogy a tűzoltók abban az esetben riaszthatók, ha az állat beszorult, és önerejéből nem tud kiszabadulni. Most is ez történt.

Pillanatkép a mentésről

Pillanatkép a mentésről

Megfosztották társától

A BudaPestkörnyéke.hu tudósított arról, hogy leghűségesebb társától fosztottak meg egy idős asszonyt egy, a főváros közelében található faluban. Ugyan a rendőrség nyomoz, de a család is nyomravezetői díjat tűzött ki. Az éjszaka közepén lopták el Erzsike néni kutyáját, a felsőpakonyi családi házuk kertjéből. A család nyomravezetői díjat ajánlott fel, miközben a dabasi rendőrök is keresik az elkövetőt. 

Nem tudják, hol van

Az eset nemrégiben történt a Pest vármegyei Felsőpakony településen. A 8 éves bichon havanese fajtájú fehér, füle végén sötét színű, Dizni névre keresztelt szobakutya a 78 éves Tóth Józsefné Erzsébet társa volt. Most azonban családja kétségbeesve keresi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: fotó az utasról – Forrás: Államentő Liga