Egyszerre 7 drogkereskedőt fogtak el a szentendrei nyomozók. A nemrég kinevezett főkapitány, Krauth Ferenc munkatársai nem tétlenkednek, rendet tartanak a környéken. Összehangolt akcióban most Pomázon és Budapesten akcióztak a Krauth alezredes emberei.

Alapos felderítés

A szentendrei nyomozók hónapokon keresztül dolgoztak egy pomázi kábítószerhálózat feltérképezésén. Figyelték, követték a bandát, ott voltak minden lépésüknél, de nem vették őket észre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egyszerre csaptak le

A rendőrségre először ugyan kevés információ futott be, de a folyamatosan gyűjtött adatok értékelése és elemzése után, amikor minden összeállt, most szeptember 28-án egy időben akcióztak Pomázon és Budapesten.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Házkutatás, drogteszt

Elfogták a 31 éves R. Nikolettát, élettársát a 42 éves O. Gyulát, a 32 éves S. Mónikát, a 49 éves G. Mártonnét, a 32 éves O. Georginát, a 36 éves L. Szilviát és a 26 éves H. Róbertet.  Mindnyájuknál kutatást tartottak. Többüknél a kábítószer gyorsteszt pozitív értéket mutatott.

Fehér por

A rajtaütésen 50 gramm kábítószergyanús port és kristályt, anyagmaradvánnyal szennyezett digitális mérleget, nevekkel és összegekkel teleírt jegyzetpapírokat, közel 200 simítózáras tasakot, négy, kék tablettákkal pakolt tasakot, valamint két fehér szemcsés por anyagmaradványt foglaltak le.

Tabletták

Az előzetes vegyészszakértői vélemény alapján a lefoglalt tablettákban MDMA vegyület azonosítható, amely kábítószernek minősül.

Mindent tagadtak

A csapat elfogott és előállított tagjai a terhükre rótt bűncselekményt egybehangzóan tagadták. G. Mártonné, L. Szilvia, O. Gyula, valamint H. Róbert ellen szabadlábon hagyásuk mellett folytatja le a további eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Letartóztatták őket

A szintén kábítószer-kereskedelem bűntettével meggyanúsított R. Nikolettát, O. Georginát, és S. Mónikát és a bíróság azóta letartóztatta.

Új kapitány kellett

Elsőként a BudaPestkörnyéke.hu hírportál számolt be arról, hogy Szentendre új rendőrfőkapitánya egy igazi nagykaliberű rendőr lett, aki egyenesen a Nemzeti Nyomozó Irodából érkezett a városba. Krauth Ferenc rendőr alezredes kemény feladatot kapott, mert korábban nagyon sok bűncselekmény történt a szentendrei kapitányság területén. A 2018-as rendőrségi adatok szerint, a betörések számát tekintve az agglomeráció 10 legveszélyesebb települése közül kettő, Szentendre és Pomáz.

Krauth alezredes és Szentendre polgármestere

Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere és Krauth Ferenc Szentendre rendőrfőkapitánya – Forrás: szentendre.hu

100 ezer emberre vigyáznak

Krauth alezredesnek és csapatának a területe Visegrádtól Pomázig tart, több mint 100 ezer ember szolgálata és védelme tartozik hozzájuk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Saját ürülékükben fetrengő drogosok

Szentendrei rendőrség területéhez tartozik Pomáz, ahol nagyon komoly drogproblémákról írtunk, valóságos drogtanya működött a településen, saját ürülékükben fetrengtek a drogosok. Molesztáló szatírokból is van néhány lekapcsolásra váró a szentendrei kapitányság illetékességi területén. Pomázon és a HÉV-en is több molesztálás történt az elmúlt időszakban, ezekről az elsők között a BudaPestkörnyéke.hu hírportál számolt be.

Kiemelt kép: illusztráció – Fotó: MTI/Mihádák Zoltán