A rendőrök is meglepődtek, amikor meglátták a fóliasátrakban az óriásira nőtt kannabisz-ültetvényt. A 20 tő súlya 151 kiló volt, a testvérpár nagy odafigyeléssel termesztette a jövedelmező de tiltott növényeket.

Óriásnövények

Kannabisz-ültetvényre bukkantak a rendőrök egy Csongrád-Csanád megyei ingatlanon. A tulajdonos elfogásakor derült ki, hogy egy közeli tanya fóliasátra alatt a férfi féltestvére is Moby Dicket nevelget. A speciálisan óriásnövénynek fejlesztett kannabisz kiterjedését és méretét jellemzi, hogy a testvérpártól lefoglalt húsz tő súlya elérte a 151 kilogrammot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elfogták a férfit

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szegedi nyomozói kábítószer birtoklása miatt indított eljárásban szeptember 30-án ingatlanán fogtak el egy 52 éves férfit.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Gyanús növények

A kertjében felállított fóliasátrakban 16 tő kábítószergyanús növényt találtak. A Cannabis Sativa Moby Dicknek keresztelt fajtájából összesen 119,284 kilogrammot foglaltak le a rendőrök. Cs. Ferenc nem tagadta, hogy tiltott növényt termeszt, bár állítása szerint a kivont hatóanyagból előállított olajjal pusztán a saját szükségletét elégítette ki.

Sok pénz volt nála

Ennek ellentmondott a tény, hogy évekre visszamenőleg nem rendelkezett rendszeres legális jövedelemmel, ugyanakkor több százezer forint készpénz, nagy értékű motorkerékpár és elektromos kerékpár volt a birtokában.

Mást is találtak a rendőrök

Az intézkedés során olyan dokumentumokra bukkantak a nyomozók, ami azt erősítette bennük, hogy az ügynek még nincs vége.

Moby Dick

A néhány percnyire lévő tanya a gyanúsított féltestvérének volt a tartózkodási helye. A kertben itt is fóliával letakart sátorváz állt. A kiterjesztett házkutatás során megállapították, hogy az ott nevelt négy tő kannabisz ugyancsak a Moby Dickek kifejlett példányai.

Kábítószer terjesztés

Összesen 32,424 kilogramm növényt foglaltak le a rendőrök, de itt is találtak a porciózáshoz használatos mérleget is, ami a 47 éves férfival szemben a terjesztés gyanúját vetítette elő.

Lekapcsolták

Bár ő sem tagadta a fogyasztást, de testvéréhez hasonlóan azt állította, hogy csak saját részére termesztett. Az 52 éves Cs. Ferencet bűnügyi őrizetbe vették a rendőrök, féltestvére a gyanúsítás terhe mellett szabadlábon védekezik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a videó az óriási növényekről

Kiemelt kép: Részlet a rendőrség videójából