Egy 3 éves kisfiú az anyukája és testvérei jelenlétében egymás után bontogatta ki a termékeket a patikában, majd betette azokat a kabátja alá, hogy az ajtóban a csipogó ne jelezzen. A Vass Gyógyszertár felvételeket osztott meg az esetről. A legutóbbi rendőrségi statisztikák szerint Érden volt a legtöbb betörés az agglomerációban.

Tudta, hogyan kell lopni

Az anyuka a három gyerekkel hat percet töltött az érdi Vass Gyógyszertárban. Ezalatt a 3 éves kisfiú szinte betanítottan kibontogatott termékeket és elpakolta azokat a kabátjába. A csipogók így nem jeleztek a kijáratnál, csak utólag találták meg a széttépett csomagolásokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szégyeljék magukat!

Az esetről a patika felvételeket tett közzé a Facebookon, ezt írták: „Feljelentést nem kívánunk tenni egy 3 évessel szemben, de reméljük a családhoz eljut a posztunk és mélyen elszégyenlik magukat.” – írják a patika képviselői, majd így folytatják:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csábító polc

„Az anyuka és a kislány is látták, hogy mit csinál a kisfiú, eszükben sem volt igazán rászólni vagy megfizetni a kárt sajnos. A nyitott polc csábító lehet, de mi továbbra is bízunk abban, hogy Érd rossz híre már csak pletyka és csökkenni fognak a lopási esetek.” – írja a Vass Gyógyszertár a posztban.

Rendőrség és gyámhatóság

Ha az érdi rendőrkapitány egy kicsit is komolyabban venné a dolgot, akkor hivatalból indítana eljárást és erről még a sajtót is tájékoztatná. A gyámhatóságnak is lenne dolga az üggyel, hiszen az anyuka nyilvánvalóan pontosan tudta, hogy mit csinál a gyereke. Cikkünk megjelenése után három nappal a rendőrségtől a következő információt kaptuk: “Állításukra reagálva leszögezzük, hogy az érdi rendőrkapitány komolyan vette a dolgot. Az Érdi Rendőrkapitányságra feljelentés ugyan nem érkezett, ettől függetlenül kiskorú veszélyeztetése bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendeltek el, amely jelenleg is folyamatban van.” – írták portálunknak a Pest Megyei Rendőrkapitányságról.

Pocsék betörési statisztikák Érden

Érd rossz híre nem alaptalan. Az Ügyfélkapun keresztül bárki számára elérhető, hivatalos rendőrségi statisztikákat tartalmazó Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár szerint 2020-ban a legtöbb betörés Érden volt az agglomerációban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép forrása: Vass Gyógyszertár