A Nyíregyházi Törvényszék 2021 júniusában hozott ítéletet egy rokoni társaság négy tagjáról. Erőszakkal, fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítettek lányokat és mivel Bécsbe vitték őket emberkereskedelem miatt is felelniük kell.

Prostitúcióra kényszerítették

A vádlottak 2017 év tavaszától mintegy négy hónapon át két fiatalkorú, gyermekvédelmi intézetben nevelkedett leányt prostitúcióra vettek rá.

Egy út mentén kellett strihelnie

A 15 éves, gyermekotthonból éppen szökésben lévő egyik sértettnek, azaz lánynak előbb Szabolcs megyében egy főútvonalon kellett „kipróbálnia magát.”

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bécsbe vitték őket

Húsvétkor azonban a vádlottak őt egy másik, hozzájuk csatlakozó, mindössze 14 éves leánnyal együtt Bécsbe vitték. Az osztrák fővárosban a Práter szórakozónegyedben prostituáltként kellett dolgozniuk.

Az hitték, hogy kapnak pénzt

Eleinte a sértettek valóban abban a hiszemben voltak, hogy keresményük felével szabadon rendelkezhetnek, de nem kaptak ennyi pénzt.

Megverték őket

Amikor egyikük ellenállással próbálkozott, két vádlott bántalmazta, sőt családjának kiirtásával is megfenyegette. A vádlottak amúgy 2,5 hónap alatt több mint egymillió forintot utaltak haza. A sértettek szexuális szolgáltatásból származó bevételének további részét a saját megélhetésükre fordították.

A jogi helyzet

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az emberkereskedelem bűntette eltérő minősítésének megállapítása mellett az egyébként törvényes és megalapozott ítélet helybenhagyását indítványozta. Álláspontja szerint jól állapították meg a bírói ítéletben, hogy a modernkori „rabszolgatartás” e kíméletlen, a kiskorú sértettek erkölcsi és érzelmi fejlődését egyaránt súlyosan veszélyeztető gyakorlása a bűnelkövetőkkel szembeni szigorú, tettarányos büntetés kiszabását igényli. A büntetés enyhítésének emiatt törvényes indoka nincs.

Fellebbezés után

Az ítélet még nem jogerős, mert a védők fellebbezéséről a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla határoz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy másik ügy

Tíz év fegyházra ítélte a bíróság azt a most 22 éves férfit, aki 6 évvel ezelőtt 11 éves barátnőjét futtatta, majd pedig teherbe is ejtette. A lány 13 évesen szült, gyermekéről pedig lemondott.

A lány borzalmas története részletesen