Leghűségesebb társától fosztottak meg egy idős asszonyt egy, a főváros közelében található faluban. Ugyan a rendőrség nyomoz, de a család is nyomravezetői díjat tűzött ki.

Innen vitték el

Az éjszaka közepén lopták el Erzsike néni kutyáját, a felsőpakonyi családi házuk kertjéből. A család nyomravezetői díjat ajánlott fel, miközben a dabasi rendőrök is keresik az elkövetőt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tudják, hol van

Az eset nemrégiben történt a Pest vármegyei Felsőpakony településen. A 8 éves bichon havanese fajtájú fehér, füle végén sötét színű, Dizni névre keresztelt szobakutya a 78 éves Tóth Józsefné Erzsébet társa volt. Most azonban családja kétségbeesve keresi.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Társak lettek

„Nyolc évvel ezelőtt kaptam egy családi baráttól, akkor a nagymamámnál laktam” – mondta az asszony unokája. Tóth Natália hozzátette, mivel eljárt dolgozni, közben nagymamája etette házikoszttal. Mivel egész nap együtt voltak, így nagyon egymáshoz szoktak és a társává vált a kutya.

Jelez, ha ki akar menni

„Dizni szobakutya, de szeret az udvaron lenni, mamámnak van egy mentett macskája, akivel imádják egymást; kint játszanak. Mindig szokott jelezni, amikor ki akar menni” – fűzte hozzá. Azonban augusztus huszonhatodikán éjjel minden megváltozott.

Mint minden hajnalban

Azon a szombaton – mint minden hajnalban – a kutya bement a mama szobájába és jelzett neki, hogy elvégezné odakint a dolgát. Ilyenkor a kis lábával addig kaparja az ágy szélét, amíg a mama fel nem kel – magyarázta Tóth Natália.

Kiengedhette az elkövető

Ekkor nagymamája felkelt és kiengedte. Legtöbbször kint szokott maradni vele, vagy tévézik, míg nem kaparja az ajtót a kutya és beengedi; de sajnos aznap visszaaludt. Ám valaki kiengedhette az állatot az udvarból, mivel a kutya úgy volt megtanítva, hogy a nyitott kapunál se menjen ki az utcára.

Keresés a hőségben

Dizninek azóta nyoma veszett. A nagymama rosszul viselte a történteket, így nekiindult legnagyobb kánikulában, hogy a helyieket faggassa, hogy nem látták-e. Ekkor azt javasolták, nézzék vissza a biztonsági kamera felvételét – s az egyiken látható is egy férfi, kezében a kutyussal.

Videón a lehetséges elkövető

Bármit megtennének, hogy visszakapják

A családot annyira megviselik a történtek, hogy a nyomravezetőnek 50 ezer forint jutalmat ajánlanak. „Nagyon rosszul viseljük, napok óta alig alszunk; a mama éjjelente felriad” – mondta Tóth Natália. „A tolvajt pedig arra kérjük, hogy ne bántsa és adja vissza. Bármit megtennénk, hogy visszakapjuk”.

Rendőrségi eljárás indult

A rendőrség azt közölte az esettel kapcsolatban, hogy a sértettek feljelentése nyomán a dabasi kapitányság nyomozást indított lopás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen – derül ki a Ripost cikkéből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünkön Tóth Józsefné Erzsébet és Dizni látható, forrás: Facebook.)