Ahogy azt itt a Kékfény.com hírportálon megírtuk botokkal, kövekkel, vascsövekkel, késekkel támadt egymásra két rivális, enyingi és érdi banda az egyik érdi benzinkúton. A tömegverekedésben egy ember meghalt, két ember életveszélyes, három súlyos, hét ember pedig könnyebb sérülést szenvedett. Érd polgármestere, Csőzik László szerint két család viszályát nem úgy kell rendezni, hogy közben évszázadokat lépünk vissza a középkorba, és barbár módon kivetkőzünk emberi mivoltunkból. A polgármester szerint a rendőrségnek keményebben kell fellépnie.

Döbbenetes módon esett egymásnak két családi banda még július végén az egyik érdi benzinkúton az M7-es felhajtójánál. Az enyingi família legalább tizenhat tagja jelent meg az érdi benzinkútnál, hogy a korábbi közösségi oldalon való fenyegetőzés, és üzengetés után ott találkozzanak a rivális érdi család tagjaival.

Mindkét család ásót, vascsövet, illetve szúró-vágó eszközöket vitt magával a találkozóra. A benzinkútra érve az érdi családhoz tartozó egyik személy elütötte az ott várakozó másik család egyik tagját, majd tolatásba kezdett és elütött egy másik embert is.

Ez is érdekelhet: Videó az érdi bandaháborúról – a felvételt a rendőrség hozta nyilvánosságra

„Nagy kiabálásra lettünk figyelmesek. Nagyon sokan voltak, nem láttuk tisztán, hogy tettlegességig fajult volna a veszekedés. Az ordítozás után kergetni kezdték egymást” – mondta a benzinkutas.

„Leszámolni jöttek, egyértelmű. Odaléptek az autóhoz, s rögtön szúrtak, Józsit úgy megszurkálták, hogy a helyszínen újra kellett éleszteni, egy másik tesónak majdnem levágták a kezét” – mondta az egyik szemtanú.

Az ötvenéves férfi állapotát a mentők a helyszínen stabilizálták, de később belehalt a szúrt sérülésekbe. Az elhunyt férfi tehetős építőipari vállalkozó volt, épp ezért ismerősei először azt hitték, üzleti vita volt a balhé hátterében. Később ezt egy rokon cáfolta.

„A fiát, Renátót támadták be korábban az enyingiek. A közösségi oldalon üzengettek egymásnak a fiatalok. Józsi csak a fiát védte, de sajnos ő húzta a rövidebbet. Nem volt itt semmilyen üzleti vita” – állította a családtag.

Megszólalt az érdi polgármester is

Csőzik László Érd polgármestere szerint két család viszályát nem úgy kell rendezni, hogy közben évszázadokat lépünk vissza a középkorba, és barbár módon kivetkőzünk emberi mivoltunkból.

A rendőrség még keményebben kell, hogy fellépjen a randalírozó elemek ellen, s hogy őszinte legyek, leginkább Enyingen kellene vaskézzel fellépnie az ottani hírhedt erőszakoskodóakkal szemben – mondta az Érdmost.hu helyi portálnak.

„Elvárom, hogy összehangolt akciók keretében számolják fel ezeket a bandákat, de az a minimum, hogy a városunkba ne tehesse be a lábát ilyen szándékkal egyetlen erőszaktevő sem” – mondta Csőzik László.

A polgármester több rendőrséget, több rendőrt akar a városba. Mint mondta: „Érd belvárosa, a rendőrkapitányság épülete, nem a város mértani-földrajzi középpontjában helyezkedik el. Parkváros bizonyos pontjaitól nagyon messze, 8-10 kilométerre, az Ercsi út elején állomásoznak a rendőrök.

Papíron létezik ugyan egy körzeti megbízotti iroda a Bem téren, ám az nem látja el megfelelően a feladatait; nem mondhatni, hogy sűrűn fordulnának meg arra a rendőrök. Ezen változtatni kell. A Bem tér, az Iparos út környékén egy állandó, több fős rendőrállomásra van szüksége. Azt kértem a megyei rendőr-főkapitány úrtól, és a helyi, érdi kapitány úrtól is, hogy hozzanak létre egy ilyet. Olyat, amely a későbbiekben akár rendőrörssé is fejlődhet. A történtek után nem hiszem, hogy nagyon indokolni kéne még egy új parkvárosi rendőrállomás létjogosultságát, és a lakosok is azt várják el tőlünk, hogy őrködjünk éberen a biztonságunk felett” – fogalmazott a város első embere.

Kiemelt kép: Az érdi támadásról készült felvétel