Már négy külföldi gyanúsítottja van annak a dulakodásnak, amely múlt csütörtökön történt a budapesti Madarász Viktor utcai gyermekkórházban. Kiderült, hogy csupán pár hete született az a gyermek, akit Ausztriába akart vinni egy ukrán anya és vélhetően a gyermek afgán apja, illetve társaik.

Bilincsben a szülők

Bilincsben vittek el múlt csütörtökön két balhézó szülőt a rendőrök a budapesti Madarász Viktor utcai gyermekkórházból. Szemtanúk szerint a rendőrök öt járművel érkeztek a helyszínre, de a nő és férfi őket is megtámadta.A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Nem vihették el a gyereket

A külföldi pár a kórház egyik dolgozójára, majd a kiérkező rendőrökre is rátámadt, miután nem engedték nekik, hogy elvigyék a kórházból a gyermeküket. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

4 embert hallgattak ki

A Központi Nyomozó Főügyészség azt írta, hogy négy külföldi személyt hallgattak ki gyanúsítottként csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt.

Gyermekotthonban van a kisbaba

Az ügyészség közleményéből kiderült, hogy egy budapesti kormányhivatal az ellátatlanságával kapcsolatban felmerülő problémák miatt helyezte el ideiglenes hatállyal gyermekotthonban a három héttel ezelőtt született gyermeket, aki a bűncselekmény idején a Madarász utcai gyermekkórházban tartózkodott.

Ausztriába akarták vinni

Május másodikán délelőtt az ukrán állampolgárságú anya, a kiskorú gyermek – magát afgánnak valló – vélelmezett édesapjával és két ukrán nővel megjelent a kórházban azért, hogy a gyermeket Ausztriába vigyék. A kórház ennek megakadályozása érdekében rendőri segítséget kért.

A rendőrök szólították fel

„A helyszínre érkező négy rendőr közölte a külföldiekkel, hogy a gyermeket nem vihetik el és felszólították őket, hogy adják át a kiskorút az egészségügyi személyzetnek” – mondta a 24.hu-nak Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, hozzátéve, hogy a szülők ezt követően közölték, hogy nem hagyják ott a gyermeket.  

Megrugdosta a rendőrt

A férfi magához vette a babát, míg az anya kitárt karokkal az apa elé állt, hogy akadályozza a gyermek elvételét. A gyanúsítás szerint a külföldiek erőszakkal akadályozták a rendőrök jogszerű eljárását, ezért az egyenruhások testi kényszert alkalmaztak az anyával szemben és meg akarták bilincselni, amit ő az egyik rendőr zúzódásokkal járó, többszöri megrúgásával akadályozott. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Madarász utcai gyermekkórház