Amint arról beszámoltunk, április 25-én szörnyű gyilkosság történt Szentesen, a József Attila utcában. Egy társasház előtt egy nő holttestét találtak meg, mint kiderült, meggyilkoltak egy 52 éves asszonyt. A boldog házasságban élő családanya, Andrea éppen ebédelni ment haza a munkahelyéről, amikor az ott rejtőzködő 21 éves K. Dávid odaugrott, majd a késével közel harmincszor sújtott le az asszonyra.

Megtalálták a férfi holttestét

Dávid ezután biciklivel elmenekült, a rendőrök pedig hajtóvadászatot indítottak utána. Napokkal később már csak a 22 éves férfi holttestét találták meg az erdőben, miután felakasztotta magát.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Ezzel a biciklivel menekült a gyilkos

Forrás: police.hu

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kollégák voltak

A szörnyű tett után kiderült, hogy a férfi és az asszony egy helyen dolgozott, azt senki nem tudta pontosan, hogy Dávid miért támadta meg a mindenki által kedvelt, köztiszteletben álló Andreát. Az asszony fia  egy hosszú, döbbenetes részleteket eláruló írásban adta meg a hátborzongató magyarázatot a történtekre: „Aki ismerte anyát, tudta, hogy mindig a segítségnyújtás volt neki az első, munkában, jogi ügyekben, de gyakorlatilag bármiben”– írta az asszony gyászoló fia. 

Fiaként tekintett a kollégáira

Az a cég, ahol Andrea és későbbi gyilkosa is dolgozott, sok, Dáviddal nagyjából egyidős fiatalt foglalkoztatott, akikre édesanyja gyerekeiként tekintett, és mindenben próbálta őket segíteni. 

Segítette a fiatalokat

„Mindig úgy tekintett ezekre a fiatalokra, mint a fogadott gyerekeire, próbált nekik segíteni, sütit vitt nekik néha, felköszöntette őket, és még akkor sem küldött el senkit, amikor kellett volna, és más már megtette volna. K. Dávid is ilyen fiatal volt, ott dolgozott, biztatta a továbbtanulásra, segített iskolát találni, kitalálni, milyen irányba tudna elindulni, de több üzenetben is jelezte felé, hogy bármikor visszavárják, ha úgy szeretné”.

Betegesen ragaszkodott hozzá

Az áldozat fia azt írta, hogy egy idő után azonban Dávid már olyan beteges ragaszkodással fordult az asszonyhoz, hogy Andrea inkább távol maradt a férfitől.

Mentális beteg volt a fiú

„Az idei évben azonban Dávid olyan dolgokkal kezdte el anyát zaklatni, amire ő viszont már inkább a távolmaradás mellett döntött, és itt is letiltotta. Dávid, mint súlyos mentális beteg, erre reakcióként, hogy az utolsó személy is elfordult tőle az életéből, megölte anyát, majd végzett magával is” – írta Andrea fia.

Nem járt kezelésre

Tudomása szerint Dávid mentális gondokkal küzdött, nem aludt, remegett a keze, azonban kezelésre nem járt, orvoshoz nem fordult ezekkel a gondokkal. A gyilkos pedagógus édesanyja eddig semmiféle részvétet nem nyilvánított a gyászoló család felé. 

Búcsúzik az édesanyjától

„Már semmin nem változtathatok sajnos, és semmi nem lesz olyan, mint volt, de egy dolgot senki nem vehet el tőlem: az enyém volt a világ legcsodálatosabb, legerősebb és legtündérebb édesanyja, és aszerint fogok tovább élni, ahogyan szerette volna” – írta Andrea fia búcsúposztjában.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: MTI/Donka Ferenc