A maszkot viselő, kopasz férfi azt gondolta, hogy teljesen rendben van egy vitát egy nagy orrba vágással lezárni. A megütött férfinek eltört az orra, most keresik a támadóját.

Többször megütötte

A rendelkezésre álló adatok szerint a tettes június 22-én 14 óra 45 perc körül egy Nyugati térre közlekedő buszon összeszólalkozott egy utassal, akit a szóváltást követően többször meg is ütött. A bántalmazás következtében a megvert férfi orra eltört. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Súlyos testi sértés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 6. Kerületi Rendőrkapitánysága most súlyos testi sértés bűntett miatt folytat eljárást az egyelőre ismeretlen tettes ellen.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Itt a felvétel a támadóról

A rendőrség kéri

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 6. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Hatalmas verekedés a buszon

Ahogy azt korábban megírtuk majdnem agyon vertek egy utast a 142-es csepeli buszon, mert azt merészelte mondani két férfinek, hogy nem kellene tolakodni felszálláskor. Hatalmas verekedés alakult ki a BKK járatán, később elítélték az agresszív tetteseket. Az egyik férfi 5 év börtönt kapott. Az esetről készült videót ebben a cikkünkben lehet megnézni.

Pofátlanul tolakodtak

A konfliktust az okozta, hogy a két verekedő utas a busz megállásakor nem várta meg, hogy az utasok leszálljanak, hanem a középső ajtó elé állva, pofátlanul még előttük felszálltak. Ezt szóvá tette egy, éppen babakocsival leszálló kismama, valamint a buszon maradó, az ajtó közelében ülő férfi. Mindketten alpári stílusú szitkozódást kaptak a nyakukba.

Fenyegetés a buszon

Amikor a busz elindult, a vádlottak tovább fenyegették, szidalmazták az idősebb utast, majd azt kiabálták neki, hogy le fogják szállítani a következő megállóban, ahol megrugdossák. Ezután az idősebbik vádlott – tovább hergelve magát – odalépett az idős úrhoz, akit az arcába hajolva tovább szidott, majd le is köpte őt. Ekkor az idős utas megpróbálta eltolni a támadóját, aki erre a társával együtt rátámadt és a fején tenyérrel és ököllel többször megütötték.

Ráesett egy másik utasra

A megtámadott ember rá is esett a busz egyik utasára, majd a fiatalabbik vádlott ütésének hatására az idősebbik elkövetőre is. Amikor az áldozat már menekülni próbált, az idősebbik vádlott követte őt, majd többször újra megütötte, amitől az a busz első ajtaja előtt, a sofőr mellett ismét elesett. Csak azért nem bántották tovább, mert ekkorra a busz férfi utasai lefogták a fiatalabb támadót.

Életveszélyt okozó testi sértés

A Fővárosi Főügyészség a két férfival – az idősebbel mint többszörös visszaesővel – szemben társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A fiatalabb férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerte és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról, ezért őt a bíróság 5 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép forrása: A rendőrség által kiadott videó