Ahogy azt korábban megírtuk majdnem agyon vertek egy utast a 142-es csepeli buszon, mert azt merészelte mondani két férfinek, hogy nem kellene tolakodni felszálláskor. Hatalmas verekedés alakult ki a BKK járatán, most elítélték az agresszív tetteseket. Az egyik férfi 5 év börtönt kapott. Az esetről készült videót a cikkünk alján lehet elindítani.

Pofátlanul tolakodtak

A konfliktust az okozta, hogy a két verekedő utas a busz megállásakor nem várta meg, hogy az utasok leszálljanak, hanem a középső ajtó elé állva, pofátlanul még előttük felszálltak. Ezt szóvá tette egy, éppen babakocsival leszálló kismama, valamint a buszon maradó, az ajtó közelében ülő férfi. Mindketten alpári stílusú szitkozódást kaptak a nyakukba.

Fenyegetés a buszon

Amikor a busz elindult, a vádlottak tovább fenyegették, szidalmazták az idősebb utast, majd azt kiabálták neki, hogy le fogják szállítani a következő megállóban, ahol megrugdossák.

Leköpték az utast

Ezután az idősebbik vádlott – tovább hergelve magát – odalépett az idős úrhoz, akit az arcába hajolva tovább szidott, majd le is köpte őt.

Fejbe vágták a férfit

Ekkor az idős utas megpróbálta eltolni a támadóját, aki erre a társával együtt rátámadt és a fején tenyérrel és ököllel többször megütötték.

Ráesett egy másik utasra

A megtámadott ember rá is esett a busz egyik utasára, majd a fiatalabbik vádlott ütésének hatására az idősebbik elkövetőre is.

Lefogták a támadót az utasok

Amikor az áldozat már menekülni próbált, az idősebbik vádlott követte őt, majd többször újra megütötte, amitől az a busz első ajtaja előtt, a sofőr mellett ismét elesett. Csak azért nem bántották tovább, mert ekkorra a busz férfi utasai lefogták a fiatalabb támadót.

Életveszélyt okozó testi sértés

A Fővárosi Főügyészség a két férfival – az idősebbel mint többszörös visszaesővel – szemben társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

5 évet kapott az egyik verekedő

A fiatalabb férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerte és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról, ezért őt a bíróság 5 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A férfi letartóztatását a bíróság – ügyészi indítványra – fenntartotta.

A másik férfi ügyét még tárgyalják

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. A másik vádlott vonatkozásában az eljárás tárgyalással folytatódik.

Itt a videó a verekedésről

Kiemelt kép: részlet a videóból