Ágyúból kilőtt artista szenvedett balesetet Zamárdiban. A brazil származású Samyr Brasil megsérült, kórházba szállították. A nézőtéren pánik tört ki.

Baleset Zamárdiban

Kitört a pánik a nézőtéren előadás közben, amikor balesetet szenvedett a Zamárdiban vendégeskedő Richter Flórián Cirkusz az egyik artistája. Samyr Brasil egyike a társulat egyik legvakmerőbb artistája. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

20 métert repül

Egyik produkciójának lényege, hogy kilövik őt egy speciális ágyúból, majd a mintegy 20 méternyi repülést követően egy hálóba érkezik. A show nem veszélytelen, de a brazil férfi saját bevallása szerint még sosem szenvedett balesetet – írja a balatonkörnyeke.hu

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

4 méter hosszú a cső

„Amikor bebújok a 4 méter hosszú, még vízszintes ágyúba, már nincs időm és lehetőségem félni. A csövet 45 fokra felemelik, én pedig szép lassan lecsúszom a torkolatba” – mondta a Borsnak az artista.

Az igazgató félne

„Én sem tudom, hogy pontosan milyen módon üzemel a rekvizit, ugyanis az artista a gyártóval úgy egyezett meg, hogy kötelesek titokban tartani. Sűrített levegőre tippelek” – mondta a cirkusz tulajdonos-igazgatója.

Az artista hibázott

„Korábban fehér színű hálót használtunk az érkezéshez, de mivel az az egész előadás alatt a manézsban volt, megzavarta a nézőket, amikor éppen nem mi voltunk a porondon. Kicseréltük egy feketére, amit viszont messzebbről nem láttam rendesen. Ebből következik, hogy repülés közben elrontottam a mozdulatsort, ezért amikor a hálóba estem, kibicsaklott a térdem. Hirtelen minden rossz az eszembe jutott” – mondta a sérült artista.

Motorozni is szokott

Samyr másik attrakciója egyébként ugyancsak nagy rutint igényel: egy gömbön belül nagy sebességű motoron száguldozik.

Baleset Vajdahunyadon

2019 novemberében előadás közben lezuhant és súlyosan megsebesült egy budapesti cirkusz artistája az erdélyi Vajdahunyadon.

Leszakadt a textilgyűrű

Az előadásról több néző is felvételt készített, amelyen az látszott, hogy az artistanő beül egy hevederbe, melynek egyik végét korábban egy kötélhez rögzítették. Miután mintegy négy méteres magasságba emelték, és az artista épp elkezdte volna a mutatványát, a textilgyűrű leszakadt a kötéltől, és az akrobata a mélybe zuhant.

Kórházba vitték

A 19 éves nőt azonnal a helyi kórházba szállították, ahol meg is műtötték. Mindkét karja és az egyik lába is eltört.  A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: