“Motoros járőrünk segített, hogy eljusson a kórházba egy magas lázzal küzdő ukrán kisbaba Budapesten. Kimerült, aggódó apuka kért segítséget március 24-én délután a Kacsóh Pongrác úton a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály motoros járőrparancsnokától, Bercsényi László r. zászlóstól.” – kezdi bejegyzését a Facebookon a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Ukrajnából érkeztek

A posztból kiderül, hogy az apuka elmondta, több napja nem pihent, mivel családját menekítette Ukrajnából, és az utazásuk során kisebbik gyermekük belázasodott. A szülők kórházba akarták vinni a hat hónapos csecsemőt, de helyismeret hiányában eltévedtek, ekkor kértek segítséget a rendőröktől. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

FRISS!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rendőröktől kértek segítséget

“Kollégánk, – aki épp a Speedmarathon sebességmérési akcióban vett részt – azonnal a kétségbeesett család segítségére sietett; motorjával megkülönböztető jelzést használva tíz perc alatt a Bethesda Gyermekkórházba kísérte az ukrán család autóját.”

Azonnal ellátták a kicsit

“Amikor megérkeztek, az édesanya – ölében kisbabájával – már rohant is be a kórházba, ahol a csecsemőt az orvosok azonnal ellátták.” – olvasható a bejegyzésben.

Itt a teljes poszt:

Gyors intézkedés

A Bors megszólaltatta a motoros rendőrt, aki a bajba jutott családon segített, Bercsényi László a lapnak miután az apa felvázolta neki a helyzetet, ő azonnal lejelentette az esetet, ezt követően pedig rekord sebességgel kapott engedélyt arra, hogy intézkedjen. Ezután szirénázva törte az utat, egészen a Bethesda kórházig.

Ez is érdekelhet:

Tíz perc alatt a kórházban

“Tíz perc alatt a kórházba értünk, ahol az egészségügyi dolgozók már fogadták is.” – mondta a férfi a portálnak, továbbá hozzátette: ilyenkor nincs idő a tanakodásra, dönteni kell. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: BRFK Facebook