Versenytáncosként komoly tervei voltak, de most úgy tűnik, soha nem tudja már folytatni. A most 15 éves Tamás Lúciát egy részeg, jogosítvánnyal sem rendelkező férfi gázolta el másfél éve, majd elmenekült a helyszínről. A kislány életét a járókelők mentették meg.

Mozdulatlanul feküdt 4 hónapig

„Bő három hetet töltöttem a kórházban, aztán további négy hónapot mozdulatlanul kellett feküdnöm otthon. Sokáig mankóval tudtam csak közlekedni, szinte újra meg kellett tanulnom járni. Időjárás-változáskor még szokott fájni a lábam, de már viszonylag jól vagyok” – mondta a Blikknek Lúcia.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Túl sok jóval nem kecsegtetik

Ennek ellenére sajnos a 15 éves kislánynak a táncot abba kellett hagynia, fájdalom nélkül egyelőre futni sem tud. Az orvosok szerint bármi megtörténhet, de nem kecsegtetnek túl sok reménnyel. Lúcia egy csapásra veszítette el a régi életét.

Nem mer biciklire ülni

A baleset után kapott ajándékba egy új biciklit, amit egyszer-kétszer ugyan kipróbált, de az átélt traumától azóta nem mer ráülni. Sőt, a történtek óta egyedül az utcára sem merészkedik ki, legfeljebb a barátnőivel szokott sétálni.

Ittasan vezette autóját

Amint arról korábban a Kékvillogo.hu is beszámolt, egy férfi 2019 december 13-án este ittasan vezette a járművét Kiskunhalason. A közvilágítás működött, éjszakai látási viszonyok mellett az aszfaltozott úttest nedves volt.

Nem adott elsőbbséget

A biztonságos vezetésre alkalmatlan ittas sofőr egy kereszteződéshez érve a jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget a védett utcán balról érkező és egyenesen továbbhaladni szándékozó kerékpárosnak.

30 méteren át vonszolta a kislányt

Megállás nélkül, gyorsítva hajtott be a kereszteződésbe és elütötte a 13 éves kerékpáros lányt, aki fékezett és az uralmát elvesztve az úttestre esett. A biciklis a sofőr autója alá került, az ittas férfi pedig a lányt az autó alatt mintegy 30 méteren át vonszolta.

El akart menekülni a sofőr

A sofőr a balesetet észlelve kiszállt az autóból és gyalogosan próbált elmenekülni anélkül, hogy sérült áldozatának segítséget nyújtott volna.

Leemelték a sérültről a járművet

A közelben tartózkodó rendőrjárőrök azonban elfogták a futva menekülő férfit. Az egyenruhások az autó alá beszorult, segítségért kiabáló lány testéről a gépjárművet járókelők segítségével leemelték és a lányt kihúzták a kocsi alól. A rendőrök a sofőrt őrizetbe is vették.

Sokszor találkozik a gázolójával

A férfit három hónap után kiengedték a börtönből, utána többször is találkozott az áldozatával. „A közelünkben lakik, neki is van egy velem egykorú gyermeke. Többször is láttam, amikor arra mentünk, még egymás szemébe is néztünk, de egyszer sem szólt hozzám. Rosszulesik, hogy még bocsánatot sem kért” – tette hozzá Lulu, aki sosem fogja elfelejteni, hogy a gázolója a kocsiból kiszállva azt hangoztatta, hogy egy kutyát ütött el.

Többször ütközött a törvénnyel

A Blikk úgy tudja, a vádlott idén január óta ismét börtönben van, tavaly szeptemberben ugyanis jogerősen egy év fogházra ítélték, amiért korábban szintén részegen vezetett.  Ezenfelül egy 2017-es, féléves felfüggesztett börtönbüntetését is le kell töltenie, amit üzletszerűen elkövetett csalásért kapott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: police.hu