Részegen ütötte el a 13 éves kislányt a férfi Kiskunhalason, majd otthagyta a sérültet a jármű alatt és elmenekült a helyszínről. A 13 éves gyermeket a rendőrök és a járókelők szabadították ki. A férfi nem először vezetett részegen, most vádat emeltek ellene.

Ittasan vezette autóját

Amint arról korábban a Kékvillogo.hu is beszámolt, egy férfi 2019 december 13-án este ittasan vezette a járművét Kiskunhalason. A közvilágítás működött, éjszakai látási viszonyok mellett az aszfaltozott úttest nedves volt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem adott elsőbbséget

A biztonságos vezetésre alkalmatlan ittas sofőr egy kereszteződéshez érve a jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget a védett utcán balról érkező és egyenesen továbbhaladni szándékozó kerékpárosnak.

30 méteren át vonszolta a kislányt

Megállás nélkül, gyorsítva hajtott be a kereszteződésbe és elütötte a 13 éves kerékpáros lányt, aki fékezett és az uralmát elvesztve az úttestre esett. A biciklis a sofőr autója alá került, az ittas férfi pedig a lányt az autó alatt mintegy 30 méteren át vonszolta.

Súlyosan megsérült a kislány

A balesetben a kiskorú a fejénél és testének több részén megsérült, nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérülést szenvedett, amelyek szerencsére maradandó fogyatékosság nélkül gyógyultak.

El akart menekülni a sofőr

A sofőr a balesetet észlelve kiszállt az autóból és gyalogosan próbált elmenekülni anélkül, hogy sérült áldozatának segítséget nyújtott volna.

Leemelték a sérültről a járművet

A közelben tartózkodó rendőrjárőrök azonban elfogták a futva menekülő férfit. Az egyenruhások az autó alá beszorult, segítségért kiabáló lány testéről a gépjárművet járókelők segítségével leemelték és a lányt kihúzták a kocsi alól. A rendőrök a sofőrt őrizetbe is vették.

Korábban is részegen vezetett

A cserbenhagyónak egy másik bűncselekményért is felelnie kell, mert 2019 augusztusában ittasan és nyugtató hatása alatt vezetett Kiskunhalason.

Beismerte tettét

A férfi az ittas vezetést és a súlyos testi sértésben beismerte a tettét, de a segítségnyújtás elmulasztásában nem érezte magát felelősnek.

3 év börtönt kértek rá

Az  ügyészség három év letöltendőt és öt év vezetéstől eltiltást kért a súlyos testi sértést okozó ittas járművezetéssel és segítségnyújtás elmulasztásával, valamint ittas vezetéssel is megvádolt sofőrre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: police.hu