Csaknem halállal végződött egy esküvő a Vas megyei településen, amikor egy idősebb vendég félrenyelt egy aprósüteményt. Egy orvos szerencsére a helyszínen volt.

Félrenyelt egy aprósüteményt

Egy aprósüteményt nyelt félre a férfi a polgári szertartás előtti állófogadáson a táplánszentkereszti esküvőn szombaton. Mivel nem akarta köhögéssel zavarni a többieket, inkább félrevonult.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fulladni kezdett

Sajnos nem sikerült a félrenyelt falatot felköhögnie, rosszul lett és leesett a székről is amin addig ült, de szerencsére ennek volt szemtanúja, pedig egy melléképület mellett történt viszonylag félreeső helyen. 

A vendégek közt volt egy orvos

A vendégek és a személyzet azonnal a férfi segítségére siettek. A vendégek közt volt egy szabadnapos orvos aki eltávolította az akkor már nem lélegző férfi torkából a megakadt falatot.

Újra kellett éleszteni egy vendéget

Az orvos azonnal megkezdte a vendég újraélesztést, míg mások mentőt hívtak, akik emelt szinten folytatták az életmentést.

Néhány óráig volt kórházban

A pórul járt vendéget végül stabil állapotban szállították a szombathelyi kórházba, ahonnan néhány óra múlva haza is mehetett.

Sajnálatos esemény

„Mint a híradásokból és a kommentekből már értesültetek arról a sajnálatos eseményről, amely nálunk történt a hétvégén!” – írta Facebook oldalán az esküvőnek helyet adó rendezvényközpont vezetőséget.

Hálásak a vendégorvosnak

„Ezúton szeretnénk mi is megköszönni orvosvendégünk gyors beavatkozását, de egyben köszönetünket fejezzük ki személyzetünk tagjainak is, akik a mentőszolgálat kiérkezéséig illetve a még nem a helyszínen tartózkodó orvosvendégünk megérkezéséig segítséget nyújtottak” – írják.

A mentőknek is köszönik

Majd így zárják a posztot: „Hálásak vagyunk a mentőszolgálat kollégáinak akik szakszerű ellátásban részesítették vendégünket és hozzájárultak ahhoz, hogy az ifjú pár covid által már amúgy is sokszorosan sújtott “NAGY NAPJA” végül happy end-del végződjön”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt az eset

Kiemelt kép: illusztráció