Marian Cozmát és csapattársait 2009. február 8-án támadták meg egy veszprémi szórakozóhelyen. A Veszprém és a román válogatott játékosát szíven szúrták, és belehalt sérüléseibe. A családnak közel 200 milliós kártérítést ítélt meg a bíróság, amelyet máig nem kaptak meg.

Egyre nehezebben megy

A kézilabdázó édesapja, Petre Cozma azóta sem dolgozta fel fia elvesztését. A sírjához mindig elmegy, még akkor is, ha egyre nehezebben is teszi ezt meg. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Mankóval jár

A férfinak négy szívinfarktusa volt, és decemberben 12 napot kórházban töltött a koronavírus-fertőzés miatt. Most csak mankóval tud közlekedni – írja a blikk.hu.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Közös emlékeket idézett

„Azóta is várom, hogy az elkövetők egyszer majd elém állnak, és elmondják, milyen okból gyilkolták meg őt” – mondta megtörten a Libertatea nevű lapnak fia sírjánál Petre Cozma. A férfi közös emlékekről is beszélt. Például arról, hogy fia az ő arcát szerette volna magára tetováltatni.

Enyingi bűnbanda gyilkolt

Marian Cozmát és csapattársait egy bűnbanda tagjai támadták meg egy veszprémi szórakozóhelyen. A román kézilabdázót olyan súlyosan megsebesítették, hogy a helyszínen elhunyt.

Nam kapták meg a kártérítést

A bíróság 200 millió forintos kártérítést ítélt meg Cozma hozzátartozóinak. Ők azonban még mindig nem kaptak meg belőle semmit.

Kevés pénzből élnek

Petre Cozma azt mondta, felesége és ő is nyugdíjasok. A férfi már nem bízik benne, hogy megkapják a pénzt. Jelenleg havi 188 leiből, nagyjából 130 ezer forintból élnek.

Az unoka is tehetséges

Petre Cozma fájdalmait enyhíti, hogy lányának gyermeke, Andrei is kézilabdázik. A fiút tehetségesnek tartják, és jó úton halad, hogy profi kézilabdázó legyen.

Őt is támogatná

Petre Cozma azt mondta, fiához hasonlóan őt is elengedné Veszprémbe játszani. Fia azért igazolt oda, hogy pénzt keressen a családnak. Ha az unokája is szeretne odamenni, akkor támogatja ebben.

Három embert ítéltek el

A Marian Cozmát leszúró bűnbanda tagjai közül hármat ítéltek el. A gyilkosság első- és másodrendű vádlottak, Raffael Sándor és Németh Győző életfogytiglanit kapott. A harmadrendű vádlott, Sztojka Iván 20 fegyházat. Másodfokon azonban Raffael és Németh 18-18, míg Sztojka 8 évet kapott.

Sztojka Iván már szabadult

Sztojka Iván 2018-ban kedvezménnyel szabadult. Rokonai és barátai óriási bulival ünnepeltek, miután az enyingi férfit kiengedték a szombathelyi börtönből. Egy helybéli akkor azt mondta, hogy Sztojka Iván egy új BMW-vel közlekedik, már többször látták Siófokon – olvasható a budapestkornyeke.hu oldalon.

„Kifogástalan magatartás”

„Sztojka Ivánt kifogástalan magatartására való tekintettel 9 év 5 hónap után, pártfogói felügyelet mellett, a bíró 4 év 5 hónapra feltételesen szabadlábra helyezte” – nyilatkozta a férfi szabadulása után ügyvédje.

Prostitúcióra kényszerített egy lányt

Az enyingi férfi azonban nem bírta sokáig a szabadságot, 2019 márciusától nyár végéig prostitúcióra bírt rá egy dunaújvárosi lányt, akitől a bevételét részben vagy egészben elvette, életvitelét abból fedezte.

Elvette a pénzét

Sztojka Iván rendszeresen beszámoltatta a nőt a jövedelméről, amit vagy készpénzben vagy banki utalással kellett neki elküldenie. Ebben az általa beszervezett három bűntársa segítette, akik saját bankszámlájukról vették fel az oda utalt, prostitúcióval megkeresett pénzt, amelyet átadtak a 37 éves enyingi férfinak.

Elfogták Sztojka Ivánt

A rendőrök Sztojka Iván és társai elfogására 2019. november 13-án hajnalra bűnügyi akciót szerveztek, amelynek alkalmával valamennyiüket intézkedés alá vonták. Az otthonaikban megtartott kutatásokon a rendőrök a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le.

Újra börtönbe került

Az enyingi férfit elfogását követően előállították és bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A bíróság 2019 november 15-én elrendelte letartóztatását.

Emberkereskedelem a vád

2020 májusában a nyomozás során felmerült újabb információk alapján a büntetőeljárást kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem és kitartottság bűntette miatt folytatták Sztojka Iván ellen. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Marian Cozma temetése – Forrás: TV2