Életfogytig tartó szabadságvesztést kért a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség arra a 40 éves nőre, aki elkábított és kádba fojtott egy porcsalmai nyugdíjas férfit a húsz évvel fiatalabb unokatestvérével. Az idős férfit a hatgyermekes anya és társa saját vizeletébe fojtotta meg.

Feljárt az idős férfihoz

A hatgyermekes asszony rendszeresen, nemi vágyait elégítette ki az idős férfinak, akinek a lakásához saját kulcsa is volt. Tavaly februárban a nő megtudta, hogy a nyugdíjas férfi nagyobb összegű pénzhez jutott, ezért elhatározta az unokaöccsével, hogy azt megszerzik.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A borba keverte a nyugtatót

Az asszony még a saját lakásában hét darab altató tablettát porrá zúzott, majd társával együtt este nyolc óra körül megjelentek az akkor már ittas állapotban lévő nyugdíjas családi házában. A nő borral kínálta a férfit, majd miután kitöltötte az italt, abba belekeverte az összetört tablettákat, amit az áldozatuk meg is ivott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Bevitték a fürdőszobába

Ezután elkezdték átkutatni a lakást. Az idős férfi azonban később magához tért, ekkor a támadók lefogták, és bevonszolták a fürdőszobába.

Kivitte pisilni

Miután az idős férfi megitta az altatóval összekevert bort, elálmosodott, járása nehézkessé, bizonytalanná vált. Az „öregnek ki kellett mennie pisilni” – mondta korábban a bíróságon a 20 éves férfi, aki hóna alá nyúlva segítette az akkor már bódult férfit. Az idős ember a kádba pisilt.

Belenyomták a fejét a vízbe

A fürdőkádban negyven centi mély víz volt, a páros letérdepeltette a nyugdíjast, majd a férfi belenyomta az áldozatuk fejét a vízbe, a nő pedig lefogta a kezeit.Az idős férfi a helyszínen megfulladt.

Ebben a fürdőszobában fojtották meg az idős embert

Forrás: ugyeszseg.hu

Azt hitték, baleset

Első körben arra gondoltak a nyomozók, hogy baleset történhetett, azonban az orvosszakértő olyan sérüléseket rögzített a férfi nyakán, melyek kizárják a balesetet. Arra engednek következtetni, hogy a férfit valaki nagy erővel a kádban lévő folyadékba nyomta.

Kaját és cigit vittek magukkal

Az elkövetők 290 ezer forintot, élelmiszereket és dohányt vittek el a házból. A páros egymásra próbálta kenni a gyilkosságot az eljárás során.

20 év fegyház

A Nyíregyházi Törvényszék 20 év fegyházra ítélte az elkövetőket nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt. Az ügyész súlyosabb büntetésért, míg a vádlottak és védőik elsősorban eltérő minősítés, másodlagosan a büntetés enyhítése céljából fellebbeztek.

Nem enyhítik az ítéletet

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség csak az asszonnyal szemben indítványozta a jelentős súlyosítást, azt, hogy az ítélőtábla életfogytig tartó fegyházra ítélje. Társa vonatkozásában az ítélet helybenhagyására tett indítványt, mivel álláspontja szerint a 20 éves férfi egyedül nem követte volna el a bűncselekményt. Mivel azonban az áldozat kádba fojtásában meghatározó szerepe volt, ezért nincs ok arra, hogy enyhítsék a büntetését.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az asszony a rendőrsfégi kihallgatáson