Édesanyja szívszorító szavakkal búcsúzott lányától, miután a 21 éves zsoké halálos balesetet szenvedett az isztambuli női amatőr lovas vb-n. Jeles Eszter balesete óta 13 napig volt kómába, szervezete ezután adta fel a küzdelmet.

Baleset az isztambuli vb-n

Ahogyan azt a Kékvillogó.hu is megírta, két héttel ezelőtt szenvedett súlyos balesetet az isztambuli női amatőr lovas vb-n Jeles Eszter. A 21 éves nyíregyházi sportolót azonnal kórházba vitték, másnap meg is műtötték, de kómába esett.

13 nap után halt meg

Csak egyszer tért magához, akkor a telefonját kérte, de szinte azonnal elvesztette az eszméletét. Tizenhárom nap küzdelem után a szervezete feladta a küzdelmet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mindenkit megrázott a halála

Eszter halála megrázta az egész országot, a teljes lovastársadalom egy személyben gyászolja, s mint mondják egy kiváló ember távozott közülük, aki minden idejét a lovaknak szentelte, tehetségének köszönhetően pedig már a Nemzeti Vágtát is megjárta, ahol negyedik helyezést ért el.

Egész életét a lovaknak szentelte

Eszter egész életét áthatotta a lovak szeretete. Kiskorától lovagolt, hétköznap délutánonként edzett, a vasárnapjait pedig a Kincsem Park-ban töltötte. Amatőr lovasként tízszer haladt át elsőként a célvonalon.

Isztambulban búcsúztak tőle

A 21 éves lányt Isztambulban is elbúcsúztatták. Édesanyja a következő sorokkal búcsúzott tőle: „Az eltelt két hét alatt nagyon sok minden történt, amit szavakkal nem tudok elmondani. Győzelem, boldogság, mámor. Egy elkerülhetetlen versenybaleset”.

Édesanyja megrendítő sorai

Majd így folytatta a sorait a gyászoló anya: „Kórházi küzdelem, remény, összeomlás, szomorúság és sok-sok szeretet, el sem lehet mondani, mennyi! Eszti választotta Belgium helyett az isztambuli versenyt, mindenáron itt akart lenni. Nagyon köszönöm, hogy a szombati verseny megadta neki azt a hatalmas boldogságot, amire vágyott, amit megérdemelt… A balesetet követően orvosok, ápolók kiemelkedő szakmai tudásukkal, odafigyelésükkel megtettek mindent. Hála és köszönet nekik!”

Videó a balesetről

A fiatal lány végzetes isztambuli balesetéről egy videó is előkerült, melyen látszik, hogy az Eszter előtt vágtató francia versenyző elbukik a lovával, ezután a lánynak esélye sem volt kikerülni őt, így ők is felbuktak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt tudod megnézni a végzetes balesetet

Kiemelt kép: Jeles Eszter – Forrás: Kincsem Park