Két héttel ezelőtt szenvedett súlyos balesetet az isztambuli női amatőr lovas vb-n Jeles Eszter. A 21 éves fiatal lányt kórházba szállították, meg is műtötték, ám a szervezete végül feladta a harcot. A kiváló nyíregyházi sportolót az egész lovastársadalom gyászolja.

Isztambulban érte baleset

A fiatal lány mindössze 21 évesen vesztette életét, két héttel az isztambuli balesetét követően, amikor is a Tom nevű telivérrel bukott egyet az amatőr női vb-n, írja a Blikk.

Hiába reménykedtek

Hiába reménykedett abban mindenkit, hogy Eszter felépül, a lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy végül 13 napnyi küzdelem után feladta a szervezete a harcot. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A Nemzeti Vágtán is szerepelt

A fiatal zsoké a Nemzeti Vágtán is szerepelt, ahol negyedik helyezést ért el. Négy éve kora óta lovagolt, egy korábbi interjúból pedig az is kiderült, hogy gyakorlatilag minden idejét, amit nem az iskolában töltött, azt a lovakkal töltötte.

A Kincsem Park megható posztban búcsúzik

A Kincsem Park megható posztban búcsúzott Esztertől, mint írták: “Nagyon szomorúak vagyunk…Elvesztettük Jeles Esztert. Jeles Eszter, a magyar lovas, Toms nevű telivérével szenvedett balesetet a szeptember 5-én, Isztambulban, a Veliefendi Lóversenypályán megrendezett FEGENTRI Női Amatőrlovas Világbajnokság futamán.”

13 napig küzdött

“Esztert azonnal kórházba szállították és megkezdték a kezelését. Az első vizsgálatok után, szeptember 6-án műtéti beavatkozásra került sor. Mély fájdalommal tudatjuk, hogy az orvosok minden erőfeszítése ellenére a magyar lovas 13 napig tartó küzdelem után életét vesztette. Isten nyugosztalja a magyar lovast, Jeles Esztert. Őszinte részvétünk Családjának, sok erőt és kitartást a hozzátartozóknak.”

Búcsú Esztertől:

A Magyar Lovaregylet is búcsúzik

A Magyar Lovaregylet pedig így búcsúzott tőle: „Mély fájdalommal és megrendült szívvel tudatjuk, hogy elhunyt Jeles Eszter. Szervezete nem tudta legyőzni a két héttel ezelőtti baleset által okozott sérülést. Eszti hős volt, életét adta a lóversenyzésért. Emlékét örökre szívünkbe zárjuk.” A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Itt a Lovaregylet posztja:

Kiemelt kép: Jeles Eszter – Fotó: Kincsem Park