Dér Csabát első fokon életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek, többek között V. Vivien apjának a meggyilkolásáért, a lány viszont a kapcsolattartója és a barátja lett a férfinak, akivel múlt héten személyesen is találkozhatott.

Több országban ölt

Korábban a Kékvillogó beszámolt róla, hogy hidegvérrel ölt és Európa több országában dolgozott Dér Csaba, aki bárkit fejbe lőtt ha úgy rendelték meg a megbízói. A délvidéki származású bérgyilkos azt mondta az elfogása után a zsaruknak, ő csak rendet akart tenni a világban. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Pólus Centernél is gyilkolt

Dér Csaba úgy bukott le, hogy Magyarországon is gyilkolt. 2018 őszén egy építési vállalkozót gyilkolt meg a Pólus Center mögötti füves területen, az áldozatának holttestét a Szilas-patakba dobta. Az elhunyt férfit egy arra futó nő fedezte fel.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Prágában fogták el

Dér Csabára végül egy prágai meló kapcsán a cseh rendőrök találtak rá, amikor a hotelszobájában letartóztatták fegyvereket és álcázáshoz használt parókákat találtak a férfinél. A bérgyilkost kiadták Magyarországnak, a Terrorelhárítási Központ munkatársai hozták Budapestre.

Támogatja a lányt

Márciusban nem jogerősen életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék a férfit, többek között V. László megölése miatt. Az ügy­ben meghallgatták a férfi lányát, V. Vivient is, akinek a  vallomása annyira meghatotta a csantavéri bérgyilkost, hogy el­ha­tá­rozta: tá­mo­gat­ni fogja őt.

1 milliót utalt neki

Egymillió forintot utalt Viviennek, aki ezért nagyon hálás volt. Akkor azt nyilatkozta: ezzel D. Csaba már többet tett érte, mint a saját apja, akivel életében mindössze kétszer találkozott.

Kapcsolattartója lett

A kapcsolatuk azonban még tovább fejlődött és barátság alakult ki közöttük, aminek a lett a vége, hogy Vivien lett a férfi hivatalos kapcsolattartója. Ez azt jelenti, hogy beszélhet vele telefonon, és meg is látogathatja a rácsok mögött.

Ott volt az összes tárgyaláson

„Egyáltalán nem csodálkozom a történteken. Vivien ott volt az ügy minden egyes tárgyalásán, így cizelláltabb képe van a történtekről. Tudja azt is, amivel mindig is érveltem, hogy sem közvetlen, sem közvetett bizonyíték nincs az ügyfelem bűnösségére” – mondta a férfi ügyvédje.

Elismerte a gyilkosságot

„A gyilkosságot elismerte ugyan, de csak taktikai okokból: azt szerette volna, hogy az ügyét Magyarországon tárgyalják” – árulta el dr. Gulyás Krisztián, Dér Csaba ügyvédje. Miután Magyarországra került az ügye a vallomását visszavonta, és azóta is következetesen tagadja a gyilkosságokat

Éhségsztrájkba kezdett

„Amíg szabadlábon volt, szó szerint vadásztak rá a maffiózók, azt mondja: ezért vetemedett gyilkolásra” – jelentette ki az ügyvéd. Azért pedig, hogy megmutassa, mennyire komolyan veszi ezt az egészet, a hétfői nappal éhségsztrájkba kezdett a börtönben.

Korábban mással volt elfoglalva a cellájában

Amint arról a Kékvillogó beszámolt, a csantavéri bérgyilkos megverte a soroksági futó megölésével gyanúsított R. Szilvesztert. Aki hiába könyörgött, hogy ne tegyék a nemzetközileg ismert bérgyilkossal, egy cellába, a börtön vezetősége úgy döntött, jól kijönnek majd egymással napi 24 órában összezárva pár négyzetméteren.

Nem bírja a nőkkel erőszakoskodó embereket

Januárban a szerb-magyar kettős állampolgárságú csantavéri halálosztó, D. Csaba egy másik cellatársát verte meg, aki 2018-ban több késszúrással végzett egy nővel. Akkor D. ügyvédje azt mondta, védence nem bírja elviselni maga mellett az olyan férfiakat, akik nők életét oltják ki. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dér Csaba elfogása – Forrás: police.hu