Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt kell felelnie annak a két férfinak, akikkel szemben a Kiskunhalasi Járási Ügyészség vádat emelt. A helybeli férfiak a munkabérüket követelve fejszével és vaslapáttal támadtak autóban ülő munkaadójukra.

Tanyán dolgoztak

A vádirat szerint a két kiskunhalasi férfi 2020. július 24-én, délelőtt, a sértett tanyáján dolgozott, ahonnan munkaadójuk a déli órákban hazaszállította őket. Kérésük ellenére azonban a sértett nem fizette ki a bérüket arra hivatkozva, hogy még nem végezték el a megbeszélt munkát. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Szóváltásba keveredtek

Ezután szóváltás alakult ki közöttük, majd kiabálni és szidalmazni kezdték az autóban ülő munkaadójukat. Végül az egyik munkás kivett a furgonból egy vaslapátot és kitörte a jármű bal első ablakát.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szét akarták verni a kocsit

Eközben a másik férfi egy fejszét vett magához és azzal fenyegetően hadonászott, miközben kilátásba helyezték, hogy ha továbbra sem kapják meg a pénzüket, akkor szétverik a kocsit.

Végül kifizette a bért

Bár a sértett kitartott amellett, hogy csak a munka elvégzését követően fizet, a súlyos, életveszélyes fenyegetésektől megriadva elhajtott a helyszínről. Végül még aznap az esti órákban önként kifizette a ledolgozott munka után járó bért a vádlottaknak.

Meglopta a munkaadót

Azonban itt még nem volt vége az ügynek, az eset után néhány hónappal az egyik vádlott – aki alkalmi munkásként többször megfordult a sértettnél – megjelent munkaadója ingatlanában, és a lakatot lefeszítve a raktárépületből több mint 200 ezer forint értékben szerszámgépeket vitt el.

Harmadik vádlott

Ekkor került a képbe egy harmadik vádlott, aki megkapott valamennyit a lopott szerszámgépekből, majd jutalék fejében töredék összegért pénzzé tette azokat.

Önbíráskodás

Az ügyészség a két férfit felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletével, míg a harmadikat orgazdaság vétségével vádolja.

Börtönbe is kerülhet

A büntetett előéletű vádlottnak az önbíráskodás mellett lopás bűntette miatt is felelnie kell, ezért vele szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Támadás utáni képek

Kiemelt kép: Támadás Kiskunhalason – Forrás: ugyeszseg.hu