A vád szerint egy 24 éves férfi az egyik közösségi oldalon létrehozott álprofillal, fenyegető üzeneteket küldött egy televíziós csatorna több dolgozójának, amelyben robbantással, illetve személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetett.

Létrehozott egy kamuprofilt

A Fővárosi Főügyészség az üggyel kapcsolatos közleményében azt közölte, hogy a férfi létrehozott egy álnévvel ellátott profilt az egyik közösségi oldalon. Ehhez a profilhoz jogosulatlanul, a közösségi oldalt használó, más valós személy profilképét töltötte fel. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Üzeneteket küldött

A vádlott ezt követően, 2021 márciusában az így létrehozott álprofillal, robbantással fenyegető üzeneteket küldött a televíziós csatorna több dolgozójának, mivel sérelmezte a TV2 hírműsoraiban elhangzottakat.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hazudozás és pánikkeltés

„Ha a riportokban a cég nem hagyja abba a hazudozást és a pánikkeltést a kamuvírussal kapcsolatban, akkor fel fogják robbantani a cég Róna utcai központját” – ilyen emaileket kapott a csatorna a vádlottól.

Megfenyegette a dolgozókat

A férfi a fenyegető üzeneteiben azt a látszatot keltette, hogy a közeljövőben bármikor számolni kell a közveszéllyel járó esemény bekövetkezésével. A dolgozóknak küldött üzenetekben továbbá őket, illetve a hozzátartozóikat is személy elleni erőszakos cselekmény elkövetésével fenyegette meg.

Nem találtak robbanószert

A rendőrök átkutatták a televízió budapesti székházát, azonban robbanószert, robbanóanyagot nem találtak. A vádlottnak a robbantással való valótlan fenyegetései alkalmasak voltak a köznyugalom megzavarására.

Érdeksérelmet okozott

A vádlott továbbá azzal, hogy a bűncselekmények elkövetéséül használt álprofilhoz egy valós személy fényképét töltötte fel, ennek a férfinek jelentős érdeksérelmet okozott, hiszen azt a látszatot keltette, hogy a bűncselekményeket ő követte el.

Közveszéllyel fenyegetés

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit közveszéllyel fenyegetés bűntettével, zaklatás vétségével, valamint személyes adattal visszaélés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Letöltendő börtönbüntetés

Az ügyészség azt is indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben más ügyben – szintén közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt – korábban kiszabott 1 év 4 hónap felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását rendelje el. A vádlott jelenleg letartóztatásban van. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: TV2 székház – Forrás: MTI